Την ξέφρενη πορεία του στο εφετινό πρωτάθλημα θέλει να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς φιλοξενεί (17:15, Novasports 2HD) στο Καραϊσκάκη τον ΟΦΗ, για την 21η αγωνιστική της Superleague, στοχεύοντας στη 18η νίκη της σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από την εύκολη νίκη-πρόκριση επί του Παναιτωλικού, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική στο πρωτάθλημα, είχαν περάσει και από τη Ριζούπολη.

Ο Ολυμπιακός οδηγεί την κούρσα και της εφετινής Superleague, έχοντας συγκεντρώσει 54 βαθμούς. Σιγά σιγά βαδίζει προς το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να εμφανιστούν οι παίκτες του σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, καθώς η αναμέτρηση με τον ΟΦΗ κρύβει παγίδες.

Στο ματς με τους Κρητικούς, ο Πορτογάλος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του και τους δύο νέους παίκτες της ομάδας. Τόσο ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, όσο και ο Κένι Λαλά συμπεριλήφθηκαν στην ερυθρόλευκη αποστολή.  Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο Χοσέ Χολέμπας, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους: Σα, Κρίστινσον, Τζολάκη, Λαλά, Ντρέγκερ, Σεμέδο, Μπα, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Ανδρούτσο, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Μασούρα, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς, Μπρούμα, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Τιάγκο Σίλβα, Κάιπερς, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Από την άλλη, η ομάδα του Γιώργου Σίμου παλεύει όλα τα ματς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 πόντους. Οι Κρητικοί προέρχονται από την εντός έδρας ήττα κόντρα στην ΑΕΚ, με το τελευταίο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα να χρονολογείται στις 7 Ιανουαρίου και το ματς με τη Λαμία.

Ο τεχνικός των Κρητικών δεν θα έχει στην διάθεσή του, για την αναμέτρηση απέναντι στους «ερυθρόλευκους» τον Τσιλιανίδη που έχει υποστεί κάκωση έσω μηνίσκου και μερική ρήξη υμενίτιδας.

Αντίθετα στην αποστολή έπειτα από τέσσερις μήνες, θα βρίσκεται ο Μαρινάκης που ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όπως και ο Ντε Γκούζμαν.

Η αποστολή αποτελείται από τους: Βάτερμαν, Σωτηρίου, Ουές, Λυμπεράκη, Σελίμοβιτς, Μαρινάκη, Στάρτζεον, Σολίς, Βαφέα, Διαμαντή, Γιαννούλη, Σαρδινέρο, Γκαργκαλατζίδη, Στάικο, Γρίβα, Καστάνιος, Ντε Γκούζμαν, Κοροβέση, Μίγγο και Σουρνάκη.