Με το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη θα ολοκληρωθεί σήμερα τυπικά ο Α΄γύρος του πρωταθλήματος της Volley League. Η ουσιαστική ολοκλήρωση θα γίνει μετά την διεξαγωγή τριών αγώνων που έχουν αναβληθεί. (7η αγωνιστική, 4/2, 20:00, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας).

Το κοινό των δύο ομάδων είναι πως έχουν από μία ήττα στο πρωτάθλημα όμως ο Ολυμπιακός έχει λιγότερες βαθμολογικές απώλειες και ισοβαθμεί με τον Φοίνικα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 16 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός 14 και με δεδομένο πως δεν υπάρχουν πλέι ο το αποτέλεσμα θα παίξει σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται ενισχυσμένος με τον Δημήτρη Νικολάκη και τον Ανδρέα Ανδρεάδη και δείχνει σε άριστη κατάσταση και αυτό επιβεβαιώθηκε από την εμφάνιση του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την επικράτηση του με 3-0 σετ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καζάζης ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό ανέφερε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και αγώνας γοήτρου απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι η πιο συνθέτη ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε στη φετινή περίοδο. Ο αγώνας αυτός απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, υπομονή και αποφασιστικότητα. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε να είμαστε σε κάθε αγώνα και καλύτεροι και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για αυτό το παιχνίδι. Μακάρι να είχαμε και την βοήθεια του κόσμου μας κάτι που θα μας έδινε μεγάλη ώθηση. Στόχος είναι η νίκη για την ομάδα μου». 

Ο Γερμανός ακραίος του Θρύλου, Κρίστιαν Φρομ δήλωσε: «Οπωσδήποτε κοιτάμε μπροστά για να παίξουμε το παιχνίδι της Πέμπτης επειδή είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για το σύλλογο και επίσης πολύ σημαντικό για να πραγματοποιήσουμε ένα ακόμα βήμα όσον αφορά το πρωτάθλημα. Ακόμα και αν αυτό το ντέρμπι δεν θα είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια, με λιγότερη «καυτή» ατμόσφαιρα επειδή θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους, εμείς οφείλουμε να παίξουμε το καλύτερο βόλεϊ, να κερδίσουμε και να κατακτήσουμε τους σημαντικούς βαθμούς».

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα στην Ερμούπολη από το Φοίνικα με 3-0 σετ και είναι αποφασισμένος να βγάλει αντίδραση απέναντι στον Ολυμπιακό με τον οποίο μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα.

Σε δήλωση του ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος ανέφερε «Έρχεται ένα ακόμα δύσκολο ματς για εμάς αυτή τη φορά εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό. Ο αγώνας αυτός είναι διαφορετικός γιατί είναι μεταξύ των δύο μεγαλυτέρων ομάδων στην Ελλάδα και έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπως σε κάθε παιχνίδι να κερδίσουμε και με μια νίκη θα βελτιωθούμε βαθμολογικά και ψυχολογικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Άξελ Γιάκομπσεν που ανέφερε  «Είμαστε πανέτοιμοι για να παίξουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι για φέτος και πάντα είμαι ενθουσιασμένος να παίζω σε αυτά τα ματς.  Πιστεύω ότι θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι όπως είναι όλα τα ντέρμπι που παίζουμε με τον Ολυμπιακό».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 65 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 42-23. O Παναθηναϊκός μετράει σερί νικών 3-0.