Η Ζέτα Δούκα άνοιξε έναν δρόμο στον οποίο όπως όλα δείχνουν θα «περπατήσουν» πολλοί ηθοποιοί.

Ακολουθώντας τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό η Ζέτα Δούκα αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή της και μιλήσει για την δική της εμπειρία, που δεν αφορούσε σεξουαλική κακοποίηση αλλά περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας.

Η ηθοποιός ανέφερε ότι ο Γιώργος Κιμούλης είχε απέναντι της απαράδεκτη συμπεριφορά μιλώντας της με άσχημο τρόπο συνεχώς και βρίζοντας της σε σημείο που δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο ρόλο της.

Σύμφωνα με την ίδια ο ηθοποιός και σκηνοθέτης έφτασε στο σημείο να την κλωτσήσει μέσα στο θέατρο, μπροστά στα μάτια συναδέλφων της.

Τις καταγγελίες της Δούκα ακολούθησε μια χιονοστιβάδα αποκαλύψεων από ανθρώπους που περιέγραψαν ανατριχιαστικές στιγμές που βίωσαν την ώρα των προβών αλλά ακόμα και πάνω στη σκηνή.

Κατερίνα Γερονικολού, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κατερίνα Παπουτσάκη, Φαίη Ξυλά, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Άριελ Κωνσταντινίδη, Δήμητρα ΠαπαδήμαΣωτήρης Σκάντζικας και Φάνης Παυλόπουλος είναι μερικοί από τους ηθοποιούς που έσπασαν τη σιωπή τους δίνοντας δύναμη σε κάθε γυναίκα και άνδρα, ηθοποιό ή μη να καταγγείλει τέτοιου είδους περιστατικά βάζοντας τέλος σε αντίστοιχες συμπεριφορές.

Νέες καταγγελίες τις επόμενες ημέρες

Οι αποκαλύψεις -εκτός από τα social media- γίνονται πια και ενώπιον του εισαγγελέα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ηθοποιοί αποφασίζουν να καταθέσουν τα όσα πέρασαν στο εργασιακό τους περιβάλλον.

Τις επόμενες μέρες θα βγουν στη δημοσιότητα ονόματα ηθοποιών και σκηνοθετών που άσκησαν βία σε ηθοποιούς με μερικά από αυτά μάλιστα να αφορούν πολύ αγαπημένα πρόσωπα στο κοινό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πέντε ηθοποιοί έχουν από χθες καταγγείλει σκηνοθέτη ο οποίος της παρενοχλούσε σεξουαλικά με αφορμή μια συγκεκριμένη παράσταση.

Στο πλαίσιο μιας πρόβας, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες, υπήρξε σκηνή με σεξουαλικό περιεχόμενο και ο σκηνοθέτης την επαναλάμβανε με όλες με σκοπό να διαλέξει για την παράσταση.

Πρόκειται για αποκαλύψεις που για άλλη μια φορά θα συγκλονίσουν το Πανελλήνιο και θα αναδείξουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια στον καλλιτεχνικό, κι όχι μόνο, χώρο.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν και ο σκηνοθέτης να αυτοϊκανοποιείται»

Η Πηνελόπη Αναστασόπουλου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook θέλησε να στηρίξει την Ζέτα Δούκα μετά τις πρόσφατες καταγγελίες της για βίαιη συμπεριφορά απέναντί της από τον ηθοποιό Γιώργο Κιμούλη.

Η ηθοποιός όχι μόνο στήριξε τη συνάδελφο και φίλη της αλλά θέλησε να γνωστοποιήσει στο κοινό απίστευτα περιστατικά που συμβαίνουν στις πρόβες ή ακόμα και κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης.

Το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων δεν σταματά και οι ηθοποιοί ο ένας μετά τον άλλον περιγράφουν προσωπικά βιώματα ή γεγονότα στα οποία ήταν μπροστά και συγκλονίζουν.

Πιο συγκριμένα η Αναστασοπούλου ανέφερε: «Σκεφθείτε να πηγαίνετε σε οντισιόν ως νέα ηθοποιός και ο άλλος αντίστοιχος σκηνοθέτης και συνάδελφος να αυτοϊκανοποιείται την ώρα που αυτοσχεδιάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες του. Και πολλά πολλά άλλα… Γιατί είναι και τα άλλα. Το bullying, η απαξίωση, οι χαρακτηρισμοί. Σκέψου την κούραση, την απόγνωση, την απόλυτη στενοχώρια όταν σε αντίξοες συνθήκες βάλεσαι ασταμάτητα με σχόλια και ψυχολογικό πόλεμο».