Ο Βασίλης Καρράς και ο Νίκος Μακρόπουλος ετοιμάζονται να δώσουν την συναυλία της χρονιάς.

Στις 30 Ιανουαρίου οι δύο ερμηνευτές θα ανέβουν στη σκηνή για να παρουσιάσουν ένα πολύ δυνατό πρόγραμμα παρόλο που δεν θα μπορούμε να τους απολαύσουμε όπως συνήθως.

Η μεγάλη διαδικτυακή συναυλία θα παρουσιαστεί σε όλες τις γωνιές του κόσμου μέσω του live streaming και έτσι οι υπέροχες φωνές των δύο ερμηνευτών θα φτάσει σε όλους του Έλληνες.

Οι δύο ερμηνευτές είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στο Theatro, μια μουσική παράσταση που σφραγίστηκε και με δίσκο που αγαπήθηκε πάρα πολύ από το κοινό.

Βασίλης Καρράς, Νίκος Μακρόπουλος, Νίκος Ζωιδάκης, Γιάννης Καψάλης και Ματθαίος Τσαχουρίδης. Μία συνεργασία με σκοπό να ταξιδέψει το ελληνικό τραγούδι σε όλο τον πλανήτη να αγκαλιάσει τον Ελληνισμό του εξωτερικού και να μας συντροφεύσει με νότες και αγαπημένες επιτυχίες αυτή τη δύσκολη περίοδο που όλοι διανύουμε.

Η τιμή 9,90 ευρώ αφορά την παρακολούθηση της συναυλίας.

Η τιμή 14,90 αφορά την παρακολούθηση πλάνων της προετοιμασίας διάρκειας 30 λεπτών καθώς και την παρακολούθηση της συναυλίας!

Από το συνεργείο αυτοκινήτων στην πίστα

Ο Βασίλης Καρράς γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι.

Επίσης είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του «Εγώ αγάπη μου, εγώ».

Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος «Μ’ έχεις κάνει αλήτη», που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς όπως ο Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας ΦΙλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης,ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος,ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, οι Αλχημιστές, η Πάολα και ο Παντελής Παντελίδης.

Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Η ιστορία πίσω από το «Ας την να λέει»

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν οι νεαροί τότε Πυξ Λαξ, Φίλιππος Πλιάτσικας και Μπάμπης Στόκας, χτυπούσαν πόρτες μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών της Αθήνας, έχοντας στα χέρια τους ένα ντέμο που είχαν ηχογραφήσει με τίτλο «Πεθαίνω ξανά».

Σε μια από τις εταιρίες συναντήθηκαν με τον Μάνο Ξυδούς. Η γνωριμία τους έμελλε να είναι καθοριστική για την πορεία της μπάντας, αφού ο Ξυδούς όχι μόνο τους βοήθησε να βγάλουν τον πρώτο τους δίσκο, αλλά έγινε μέλος του συγκροτήματος. Tα πρώτα χρόνια δεν ήταν εύκολα για τους Πυξ Λαξ. Αναγκάστηκαν να κάνουν πολλές δουλειές για ένα μεροκάματο και έδωσαν συναυλίες χωρίς ακροατήριο. Όμως δεν το έβαλαν κάτω. Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 όμως, ήρθε η καταξίωση για το συγκρότημα. Τότε άρχισαν να πωλούν χιλιάδες δίσκους και να γεμίζουν θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Το «Ασ’ τη να λέει» στην αρχή γράφτηκε για τον Στράτο Διονυσίου. Ο Ξυδούς θεώρησε ότι με την ιδιαίτερη φωνή του ο Στράτος θα ήταν ένα ιδανικό ξεκίνημα για την μπάντα. Δυστυχώς ο Διονυσίου έφυγε εκείνη την περίοδο από τη ζωή και έτσι το τραγούδι έμεινε ορφανό.

Η επόμενη λύση ήταν ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος όμως άργησε να πειστεί για την συνεργασία. Πληροφορίες λένε ότι όταν τελικά ο Καρράς δέχτηκε κατέβηκε μια νύχτα από τη Θεσσαλονίκη για την ηχογράφηση και την έκανε σε μια νύχτα με μόνο ένα όρο. Να τον περιμένει στο στούντιο ένα ποτήρι ουίσκι.