Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την μεταγραφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ανακοινώνοντας την απόκτηση του διεθνούς κεντρικού αμυντικού για 2,5 χρόνια.

Δεν χωρά αμφιβολία πως πρόκειται για μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, μια από τις κορυφαίες της τελευταίας δεκαετίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί πρώτα απ’ όλα ως τέτοια θα πρέπει να εκληφθεί η απόκτηση ενός παίκτη που μέχρι χθες ανήκε στην Άρσεναλ και έπαιζε στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κι αυτό είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τις ομάδες που θέλησαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Παπασταθόπουλο, την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ομάδες με σπουδαία ονόματα και παρουσία στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως για παράδειγμα η Λάτσιο, η Τζένοα και η Μπέτις.

Στην Αγγλία επίσης υπήρξαν ομάδες που πλησίασαν τον διεθνή μπακ για να προχωρήσουν στην απόκτηση του, ενώ ενδιαφέρον υπήρξε και από την Φενέρ.

Ο Παπασταθόπουλος όμως υπέγραψε στους ερυθρόλευκους κι αυτό αποδεικνύει περίτρανα και την μεγάλη δυναμική που έχουν οι πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός πρότεινε στον πολύπειρο στόπερ ένα εξαιρετικό συμβόλαιο σε ότι αφορά τις αποδοχές του. Ένα συμβόλαιο που δεν μπορούσε να του προσφέρει καμιά ομάδα κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Αυτά τα συμβόλαια τα δίνει μόνο ο Ολυμπιακός, επενδύοντας σε παίκτες που μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο και τέτοιος παίκτης είναι φυσικά ο Παπασταθόπουλος.

Οι πειραιώτες πήραν την απόφαση να εντάξουν στο δυναμικό τους τον έμπειρο αμυντικό και στόχος φυσικά του Πέδρο Μαρτίνς είναι να μπει άμεσα ο Σωκράτης στη νέα του ομάδα.

Ο Ολυμπιακός έκανε την συγκεκριμένη μεταγραφή περιμένοντας πολλά από τον διεθνή μπακ τόσο στο μισό της φετινής περιόδου όσο και στα δύο χρόνια που θ’ ακολουθήσουν και τα κέρδη θα είναι σημαντικά.

1.Πρώτα απ’ όλα ο Μαρτίνς έχει στην διάθεση του έναν πολύ έμπειρο κεντρικό αμυντικό για τα δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια με την Αϊντχόφεν για την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Θυμίζουμε πως ο Σεμέδο είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρώτο παιχνίδι εναντίον της ολλανδικής ομάδας.

Ο διεθνής στόπερ είναι έτοιμος να παίξει ακόμα και… αύριο αν χρειαστεί κι αυτό είναι ότι καλύτερο για τον τεχνικό της ομάδας του λιμανιού.

2.Ο Παπασταθόπουλος έχει τεράστιες εμπειρίες από την παρουσία του στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης αλλά και στην Εθνική μας ομάδας. Ο Ολυμπιακός βάζει λοιπόν στο ρόστερ του έναν πολύ έμπειρο ποδοσφαιριστή και ειδικά στην θέση του στόπερ η εμπειρία μετράει περισσότερο.

3.Ο Παπασταθόπουλος είναι μια ηγετική προσωπικότητα και κάθε ομάδα έχει ανάγκη από παίκτες με τέτοια χαρακτηριστικά. Ο Ολυμπιακός βάζει στην εντεκάδα του έναν ηγέτη και έναν παίκτη που ξέρει με το καλημέρα τι περιμένει από αυτόν η νέα του ομάδα.

4.Είναι επίσης πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως οι ερυθρόλευκοι ενισχύουν το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ τους και αυτό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση. Είναι κι ένας από τους λόγους που οι πειραιώτες ήθελαν να υλοποιήσουν την συγκεκριμένη μεταγραφή.

5.Με την απόκτηση του Παπασταθόπουλου από την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, ο Ολυμπιακός έδειξε πως όταν θέλει να πάρει έναν παίκτη, τότε είναι και αποφασισμένος να κάνει την υπέρβαση για να τον αποκτήσει.

Και είναι προφανές πως από την στιγμή που και η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε για τον 32χρονο στόπερ, ο Ολυμπιακός πέτυχε και μια νίκη σε επικοινωνιακό επίπεδο.

6.Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έχει αγωνιστεί σε τρία από τα τέσσερα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης κι αυτό σημαίνει πως ο Ολυμπιακός έβαλε στο ρόστερ του έναν παίκτη που μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες πίεσης.

Κι όταν ένας παίκτης έχει παίξει σε Γερμανία, Ιταλία και Αγγλία τότε τα πολλά λόγια είναι περιττά.

Ο Ολυμπιακός έκανε την μεταγραφή της χρονιάς με την απόκτηση του Παπασταθόπουλου και με τέτοιες επιλογές στέλνει κι ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

Ότι «παίζει» και σε μεταγραφικό επίπεδο εκεί που «παίζουν» οι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Και το κάνει πολύ καλά.