Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ανέγερσης του Ιωνικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία, ενός έργου ορόσημο για την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, για την πόλη της Νέας Ιωνίας, αλλά και για τον απανταχού Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Σε ένα οικόπεδο 7 περίπου στρεμμάτων που βρίσκεται έναντι του Σταθμού ΗΣΑΠ Περισσού, εντός δηλαδή του αστικού ιστού, θεμελιώνεται ένα πολυχώρος μοντέλο για την οικιστική ανάπτυξη, σε μία πρωτεύουσα που κυριαρχεί το τσιμέντο και έχει τόσο ανάγκη από πράσινο, ποιότητα και εναλλακτικούς τρόπους ανάπλασης.

Στην μεγάλη αυτή έκταση θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος χώρος λατρείας, παιδείας, τέχνης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, διαλόγου, ψυχαγωγίας, πολιτισμού, με δωρεάν και ασφαλή πρόσβαση για κάθε πολίτη, χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς.

Το Ιωνικό Κέντρο φιλοδοξεί να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

Το έργο στηρίζεται από την Ελληνική Πολιτεία καθώς και από τη γενναία προσφορά ιδρυμάτων, ιδιωτών και ευεργετών, που οραματίζονται τις αρχές και τις αξίες που το έργο αυτό θα προβάλλει.

Το Ιωνικό Κέντρο αποτελεί μεγαλόπνοο όραμα του οικείου Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022, έτος που συμπληρώνονται 100 ολόκληρα χρόνια από το Μικρασιατικό ολοκαύτωμα.

Η Ίδρυσή του θα αποτελέσει αφετηρία διαρκούς μνήμης για τις αλησμόνητες Πατρίδες και απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης για τον προσφυγικό λαό της Ιωνικής γης, της γης της Πισιδίας, των Ποντίων, των Καππαδοκών και του ευρύτερου Μικρασιατικού πνεύματος.