Ένα κλασικό τραγούδι του Γούντι Γκάθρι, γραμμένο στην εποχή του New Deal, διάλεξε η Τζένιφερ Λόπεζ για την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα του τραγουδιού συμπυκνώνεται στο στίχο: η γη αυτή φτιάχτηκε για σένα και για μένα (This land was made for you and me). Για μια Αμερική που έβγαινε από τη μεγάλη οικονομική κρίση, τη φτώχεια και την ανεργία, έδινε την υπόσχεση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Justicia para todos, όπως υπογράμμισε και η ίδια η Λόπεζ τραγουδώντας το.

Ο Γούντι Γκάθρι δεν ήταν μόνο μία από τις μεγαλύτερες μορφές της φολκ μουσικής και το πρότυπο για πλήθος καλλιτέχνες από τον Πητ Σήγκερ και τον Μπομπ Ντύλαν μέχρι τον Μπρους Σπρίνγκστιν. Ήταν ταυτόχρονα και αυτός που τραγούδησε για τους φτωχούς και τους κατατρεγμένους, στήριξε τα συνδικάτα στις μεγάλες απεργίες της δεκαετίας του 1930 και τραγουδούσε με μια κιθάρα που έγραφε This machine kills fascists.

Στη διαιρεμένη και πολλαπλά τραυματισμένη Αμερική του 2021, με τις ανοιχτές πληγές της ανισότητας, του ρατσισμού και του μίσους, το τραγούδι αυτό αποκτά ίσως ξεχωριστή σημασία, όσο μακρινός και εάν φαίνεται o στόχοw για μια χώρα που να ανήκει σε όλους με τον ίδιο τρόπο.