Με γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 90+3’ ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 1-0 για την 17η αγωνιστική της Superleague.

Ο Αιγύπτιος στράικερ μπήκε ως αλλαγή στο 66’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα «λύτρωσε» τους Πειραιώτες. Ο Αφρικανός επιθετικός έδωσε το τρίποντο της νίκης στους Ερυθρόλευκους και πήρε… εκδίκηση για το γκολ που του είχε ακυρωθεί στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους Ζωσιμάδες (1-1).

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πέναλτι στο 20’ με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ στο 53’ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί για οφσάιντ. Παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το «χρυσό» γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις του αγώνα και έφτασαν τους 45 βαθμούς σε 17 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι Πειραιώτες πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, ενώ την επόμενη αγωνιστική παίζουν στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο (24/1, 15:00).

Δείτε το γκολ της αναμέτρησης:

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Σα μπροστά από την εστία και τους Ρέαμπτσιουκ, Σισέ, Σεμέδο και Ντρέγκερ στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης, με τους Μπρούμα, Βαλμπουενά και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί. Από την άλλη, ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα παρέταξε την ομάδα του με την εξής 11άδα: Χουτεσιώτη, Σάλιακα, Κάργα, Καρτάλη, Μπρένερ, Παμλίδη, Εραμούσπε, Σιόντη, Λέο, Πίρσμαν και Λιάσο.

Ευκαιρία με Σισέ, πέναλτι με Βαλμπουενά

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να πιέζει την άμυνα των φιλοξενούμενων. Στο 14’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Χουτεσιώτη να λέει «όχι» στον Σισέ. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι πρωταθλητές Ελλάδας από αριστερά, ο Αφρικανός σέντερ μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο κίπερ του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε ενστικτωδώς. Στο 17΄ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ελ Αραμπί από τον Χουτεσιώτη.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ, ο Αφρικανός επιθετικός πρόλαβε τον τερματοφύλακα των Ηπειρωτών, ο οποίος έπεσε άτσαλα πάνω στον στράικερ των Πειραιωτών, τον γκρέμισε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βαλμπουενά ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έπεσε στη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Γάλλου μεσοεπιθετικού. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Γιώργος Μασούρας έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής σταμάτησε πάνω στο σώμα του Κάργα.

Στο 36’ ο Ολυμπιακός κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μπουχαλάκης το εκτέλεσε, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος, στρώθηκε στον Βαλμπουενά, αυτός σούταρε, αλλά και πάλι η μπάλα σταμάτησε πάνω σε σώμα ποδοσφαιριστών των Ηπειρωτών.

Οι Ερυθρόλευκοι στο τελευταίο 10άλεπτο του πρώτου ημιχρόνου συνέχισαν να πιέζουν την άμυνα των φιλοξενούμενων, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρουν το γκολ που έψαχναν, με αποτέλεσμα το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο πρώτο μέρος να βρει τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0.

Αλλαγές από τον Μαρτίνς

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Φορτούνη και Καμαρά αντί των Μπρούμα και Μπουχαλάκη. Αλλαγή έκανε και ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Αθανασίου να παίρνει τη θέση του τραυματία Χουτεσιώτη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο πρώτο πεντάλεπτο κέρδισε τρία κόρνερ. Στο πρώτο η μπάλα στρώθηκε στον Μαντί Καμαρά, αυτός σούταρε, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο δεύτερο ο Αφρικανός χαφ σούταρε ξανά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ. Στο τρίτο οι παίκτες του έδιωξαν με δυσκολία την μπάλα από την περιοχή τους. Στο 53’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Μασούρας έκανε το πρώτο σουτ, ο Αθανασίου απέκρουσε, ο Μαροκινός από κοντά σκόραρε, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι του για οφσάιντ. Μια οριακή φάση, με το VAR να ακυρώνει το γκολ του Αφρικανού επιθετικού. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΣ να περιμένει στο δικό του μισό. Οι Ηπειρώτες ήταν να χτυπήσουν στην κόντρα με τον ταχύτατο Λεό, τον Παμλίδη και τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς τους.

Μέσα ο Χασάν και πίεση από τον Ολυμπιακό

Στο 61΄ ο Φορτούνης σούταρε, η μπάλα κόντραρε, στρώθηκε στον Εμβιλά, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 66’ ο Μαρτίνς έριξε τον Αχμέντ Χασάν στο παιχνίδι και έβγαλε τον Μασούρα, ενώ στο 72’ έκανε νέα αλλαγή, βάζοντας τον Βρουσάι αντί του Ντρέγκερ.

Στο 78’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί δεν σημάδεψε σωστά. Ο Χασάν έστρωσε στον συμπαίκτη του, αυτός πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Αθανασίου . Ο χρόνος κυλούσε με τους Ερυθρόλευκους να μην μπορούν να βρουν το γκολ της νίκης και τον Πέδρο Μαρτίνς να συνεχίζει τις αλλαγές. Στο 82’ έβαλε τον Τιάγκο Σίλβα στη θέση του Βαλμπουενά, που είχε κουραστεί και δεν μπορούσε να προσφέρει όσα του ζητούσε ο Πορτογάλος.

Στο 88’ ο Καμαρά μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να απειλήσει, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα χέρια του Αθανασίου. Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0, όμως, ο Αχμέντ Χασάν είχε διαφορετική άποψη.

Χασάν και… τέζα!

Ο Καμαρά βγήκε από δεξιά και κέρδισε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής του ΠΑΣ Γιάννινα, σαν κοντινό κόρνερ. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Αχμέντ Χασάν, ο οποίος με τρομερή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασίου και λύτρωσε τον Ολυμπιακό!

Το χρυσό γκολ του Αιγύπτιου στο 90+3’ έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες, που μόχθησαν, αλλά κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το πολυπόθητο τρίποντο! Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα των παικτών του ΠΑΣ ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη της αναμέτρησης, με τον Πέδρο Μαρτίνς και τους ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν μια ακόμα νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Το δεκάρι: Ο Αχμέντ Χασάν. Χωρίς αμφιβολία, ο άνθρωπος του παιχνιδιού. Στο 90+3’ με μια τρομερή κεφαλιά έκανε το 1-0 και έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό. Το πρώτο γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού, μετά την περιπέτεια υγείας που πέρασε και τον κράτησε εκτός δράσης για αρκετές εβδομάδες. Λύτρωση και δικαίωση για τον υψηλόσωμο στράικερ.

Το κλειδί: Το γκολ του Χασάν στις καθυστερήσεις. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ όπως ακριβώς έπρεπε και ο Αιγύπτιος δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία.

Γιατί κόουτς: Ο Μαρτίνς το έψαξε πολύ, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Εκανε άμεσα αλλαγές στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και στη συνέχεια έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Χασάν, Βρουσάι και Τιάγκο Σίλβα. Πίστεψε ως το τέλος στη νίκη και οι παίκτες του τον δικαίωσαν.

Στον πάγκο: Η αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού. Σε ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να τις εκμεταλλευτεί. Οι παίκτες του πήγαιναν χαλαρά στην τελική προσπάθεια και παραλίγο να το πληρώσουν… ακριβά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (46′ Καμαρά), Εμβιλά, Ελ Αραμπί, Μασούρας (66′ Χασάν), Ντρέγκερ (72′ Βρουσάι), Μπρούμα (46′ Φορτούνης), Βαλμπουενά (82′ Τιάγκο Σίλβα), Ρέαμπτσιουκ και Παπέ Σισέ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Χουτεσιώτης (46′ Αθανασίου), Σάλιακας, Κάργας, Καρτάλης (87′ Πανουργιάς), Μπρένερ (55′ Ελευθεριάδης), Παμλίδης (79′ Νάουμετς), Εραμούσπε, Σιόντης, Λεό, Πίρσμαν και Λιάσος.