Όλα τα οικονομικά δεδομένα από τις εξοπλιστικές δαπάνες μέχρι και τις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού επικαλέστηκε  το Ελληνικό Δημόσιο, στη «μάχη» του ΣτΕ, ενώπιον του οποίου συζητήθηκε σήμερα Παρασκευή το αίτημα των συνταξιούχων να τους επιστραφούν αναδρομικά οι περικοπές 11 μηνών από τις επικουρικές συντάξεις μαζί με τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής αδείας.

Η πρόσφατη κρίση στον Έβρο με την Τουρκία, η αγορά των 18 Γαλλικών αεροσκαφών Rafale και των δύο μεταχειρισμένων φρεγατών, το μεταναστευτικό, η πανδημία, η ανάγκη για… ΜΕΘ λόγω του COVID-19 και το εθνικό δημόσιο συμφέρον, ήταν οι λόγοι που επικαλέστηκε μεταξύ άλλων τo Δημόσιο.

«Δαπανήθηκαν τεράστια ποσά για την κατασκευή του φράκτη στον Έβρο. Υπάρχει εθνική δημοσιονομική κρίση και προέχει το εθνικό συμφέρον της χώρας. 650.000 εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και το Δημόσιο θα καταβάλλει τεράστια ποσά για να μπορέσουν τα άτομα αυτά να επιβιώσουν. Για την ασφάλεια της χώρας θα αγοραστούν 18 Γαλλικά αεροσκάφη Rafale. Υπάρχει και η πανδημία, η οποία είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο γεγονός μετά τον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο».

Με αυτά τα λόγια, οι συνήγοροι του δημοσίου ανέπτυξαν την επιχειρηματολογία τους κόντρα σε εκείνη των συνταξιούχων που αντέτειναν πως η κυβέρνηση τους εξαπάτησε. «Οι αρμόδιοι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι  τηρήθηκαν οι αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση συμμορφώθηκε μερικώς στις επίμαχες αποφάσεις», τόνισαν.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την κρίσιμη απόφασή του που αναμένεται το επόμενο διάστημα.