Το Παρίσι ντύνεται και φέτος στα χρώματα και τα υφάσματα της μόδας από τις 19 έως τις 28 Ιανουαρίου. Η ομοσπονδία έχει αποφασίσει ότι θα είναι 100% ψηφιακά.
Ο μήνας Ιανουαρίου συνήθως χαρακτηρίζεται από εβδομάδες μόδας. Οι ανδρικές πασαρέλες πρώτα, οι οποίες θα διεξαχθούν από την Τρίτη 19 Ιανουαρίου έως την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια αυτές της υψηλής ραπτικής, που προγραμματίζονται από Δευτέρα 25 Ιανουαρίου έως Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Αλλά δεν θα υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι γύρω από τις παραστάσεις, όπως κάθε χρόνο.

Η πανδημία αναγκάζει τις εβδομάδες μόδας να επανεξετάσουν τη διοργάνωση εκδηλώσεων διατηρώντας την απαγόρευση της δημόσιας υποδοχής. Επομένως, δεν θα υπάρξει φυσική πασαρέλα.

Τον Ιούλιο του 2020, η Ομοσπονδία Haute Couture and Fashion δημιούργησε για πρώτη φορά μια ψηφιακή πλατφόρμα όπου οι ανδρικές συλλογές άνοιξης-καλοκαιριού 2021, ενώ το φθινόπωρο-χειμώνα 2020-2021 κομμάτια υψηλής ραπτικής  παρουσιάστηκαν συχνά υπό τη μορφή ενός βίντεο.

Τον Οκτώβριο, η ψηφιακή μορφή μπήκε και πάλι στο πρόγραμμα, με την αναμετάδοση πραγματικών παρελάσεων που πραγματοποιήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες. Η ομοσπονδία ανακοινώνει, ωστόσο, ότι πολλά ραντεβού μόδας – εξαιρουμένων των πασαρέλων – που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια των εβδομάδων μόδας θα διατηρηθούν φυσικά ως παρουσιάσεις τύπου, υπό τον όρο ότι τηρούνται οι περιορισμοί και οι επιβεβλημένες αποστάσεις.

Το ημερολόγιο ανδρικής επίδειξης μόδας περιλαμβάνει 71 μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Louis Vuitton, Hermès και Dior Homme. Από την πλευρά της υψηλής ραπτικής, προγραμματίζονται 32 παρελάσεις ή παρουσιάσεις, συμπεριλαμβανομένων των Chanel, Schiaparelli, Fendi Couture – οι οποίες θα παρουσιάσουν την πρώτη συλλογή που σχεδίασε ο Kim Jones – και, απαρεγκλίτως, ο Jean Paul Gaultier.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από