«Δεν έχουμε καμία προστασία» καταγγέλλει ο πρόεδρος των αλιέων Μέσης και Παράκτιας Αλιείας της Καλύμνου, Κώστας Σαρούκος, με αφορμή τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες και δείχνουν Έλληνες ψαράδες να παρενοχλούνται σε θαλάσσια περιοχή κοντά στα Ίμια από τουρκικά σκάφη

«Καθημερινά ζούμε αυτό το φαινόμενο. Οι Τούρκοι έρχονται στα δικά μας νερά και μας διώχνουν. Αυτή τη στιγμή τρία τουρκικά γρι-γρι ψαρεύουν στα ελληνικά νερά», πρόσθεσε ο κ. Σαρούκος μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Σχετικά με τα Ίμια ο πρόεδρος των αλιέων της Καλύμνου ανέφερε ότι η βραχονησίδα «φυλάσσεται μόνο από τουρκικές ακταιωρούς και όχι από ελληνικά σκάφη», ενώ πρόσθεσε ότι «η παρουσία των Τούρκων είναι καθημερινή» χαρακτηρίζοντας «αμαρτία» να χαθούν τα νησιά αυτά.

Μάλιστα, ανέφερε ότι «το Φαρμακονήσι το έχουν αποκλείσει οι Τούρκοι ψαράδες για την αλιεία γλώσσας».

Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στα Ίμια ανήμερα των Θεοφανίων, όταν ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής που εμπόδιζε ελληνικά αλιευτικά σκάφη, προσέκρουσε σε ταχύπλοο του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, κατά τη διάρκεια περιπολίας αποτυπώνουν τα βίντεο – ντοκουμέντο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο πριν λίγες ώρες.

Το βίντεο δείχνει όσα έγιναν το πρωί των Θεοφανίων στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων.

Το πλοίο της τουρκικής ακτοφυλακής άρχισε να παρενοχλεί τους Τούρκους ψαράδες. Μάλιστα, το βίντεο δείχνει καθαρά ότι άνδρες της τουρκικής πλευράς όπλισαν τα 50άρια πάνω στην κόντρα γέφυρα και τα γέμισαν με σφαίρες, 20 μόλις μέτρα από το ελληνικό αλιευτικό.