Η εισβολή στο Καπιτώλιο και η εν συνεχεία κατάληψή του από φανατικούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ θύμισε σε πολλούς την εποχή των αγανακτισμένων όταν το ελληνικό κοινοβούλιο βρισκόταν σε αντίστοιχη κατάσταση πολιορκίας με ορατό τον κίνδυνο εισβολής εντός του ναού της Δημοκρατίας.

Ήταν τότε που φώναζαν «να καεί, να καεί η Βουλή». Ήταν τότε που δημιουργήθηκαν δύο ομάδες αγανακτισμένων της πάνω και της κάτω πλατείας του Συντάγματος με διαφορετική νοοτροπία, πολιτική και δράση. Όλοι θυμούνται ποιοι ήταν οι πάνω και ποιοι ήταν οι κάτω από την Πλατεία Συντάγματος. Το Κοινοβούλιο είχε πολιορκηθεί, υπήρχε η σοβαρή απειλή  να το κάψουν και οι βουλευτές φυγαδεύτηκαν νύκτωρ μέσα από τον Εθνικό Κήπο εν μέσω δακρυγόνων, μολότοφ, και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Οι σέλφις μέσα στο Gulfstream

Αυτές τις ημέρες με τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά καμώματα του Τραμπ όμως έρχονται και άλλες θύμισες στο μυαλό. Ήταν παραμονές της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ όταν δύο μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, οι Νίκος Παππάς και Πάνος Καμμένος, πήραν το πρωθυπουργικό Gulfstream και πήγαν από τους πρώτους στην Ουάσιγκτον προκειμένου να παραστούν στην ορκωμοσία του νέου πλανητάρχη. Μάλλον απρόσκλητοι, αφού τελικά, όπως αποδείχθηκε ήταν καλεσμένοι μόνον σε εκδηλώσεις υπέρ του Τραμπ και όχι σε αυτήν καθ΄ αυτήν την ορκωμοσία.

Μέσα στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο στο υπερατλαντικό τους ταξίδι έβγαλαν και… σέλφι όχι επειδή χαίρονταν ότι ο νέος πλανητάρχης ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, αλλά επειδή νόμιζαν ότι θα έκλειναν «Τα Νέα» και φωτογραφίζονταν πάνω από τον Ατλαντικό με το φύλλο των Νέων, νομίζοντας πως θα είναι το τελευταίο.

Ο περίεργος σύμβουλος του Τραμπ

Ούτε βεβαίως μπορούν να ξεχαστούν οι υποσχέσεις για δήθεν επενδύσεις ή για δήθεν ευνοϊκή μεταχείριση των εθνικών μας θεμάτων από τους λεγόμενους στενούς συνεργάτες του Τραμπ, ελληνικής καταγωγής. Εις εξ αυτών, ο Γ. Παπαδόπουλος σύμβουλος του Τραμπ επί ενεργειακών θεμάτων, τον είχαν δόξη και τιμή κουβαλήσει στην Αθήνα, του προσέφεραν γεύμα σε ψαροταβέρνα Δουράμπεη στο Ψυχικό, νομίζοντας πως θα υπάρξει ελληνοαμερικανική συνεργασία για κοιτάσματα στην ελληνική ΑΟΖ. Τελικώς η συνεργασία αυτή δεν προχώρησε αφού ο στενός αυτός συνεργάτης του Τραμπ κλείστηκε στη φυλακή για την υπόθεση με τους Ρώσους. Μόλις προχθές του έδωσε χάρη ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Μια επική… kolotoumpa

Θυμίζω και τι δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ για τον κ. Τσίπρα όταν συναντήθηκαν. Τότε που ο απερχόμενος πλανητάρχης έλεγε στον κ. Τσίπρα πως «μοιραζόμαστε κοινές αξίας». Είχε προηγηθεί αυτή η μεγαλοπρεπής kolotoumpa του κ. Τσίπρα. Ήταν Μάρτιος του 2016 και είχε δηλώσει για την πιθανολογούμενη προεδρία Τραμπ ότι «να μην μας βρει αυτό το κακό και εκλεγεί Πρόεδρος». Όταν όμως τον επισκέφθηκε στον Λευκό Οίκο άλλαξε άποψη για τον πλανητάρχη λέγοντας «ορισμένες φορές μπορεί να μοιάζει διαβολικός, αλλά γίνεται για καλό»!

Πηγή: Βηματοδότης