Σκοτεινή στιγμή στην αμερικανική ιστορία χαρακτηρίζει η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα χθεσινά γεγονότα στην Ουάσιγκτον με την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο και τονίζει ότι ο σεβασμός στους κανόνες αποτελεί την ουσία της δημοκρατίας.

Σε ανάρτησή της στον λογαριασμό της στο twitter, η πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την ευθύνη που φέρουν όσοι υποκίνησαν τα χθεσινά γεγονότα και αναφέρεται στην ανάγκη για ομαλή μετάβαση της προεδρίας των ΗΠΑ στο Τζο Μπάιντεν.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ότι οι ηγέτες είναι οι πρώτοι που δίνουν το παράδειγμα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο σεβασμός των κανόνων είναι η ουσία της δημοκρατίας. Η χθεσινή βία είναι μια σκοτεινή στιγμή στην αμερικανική ιστορία και εκείνοι που την υποκίνησαν φέρουν μεγάλη ευθύνη. Το καθήκον όλων πρέπει να είναι η ομαλή μετάβαση της προεδρίας στο Τζο Μπάιντεν. Οι ηγέτες είναι οι πρώτοι που δίνουν ένα παράδειγμα» έγραψε στ’ αγγλικά στον λογαριασμό της στο twitter η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.