Στους 18 νεκρούς υγειονομικούς ανέρχεται ο αριθμός των μακάβριας λίστας με τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ που έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό.

5.000 υγειονομικοί έχουν νοσήσει

Παράλληλα, στους 5.000 φθάνει ο αριθμός των υγειονομικών από την αρχή της πανδημίας που νόσησαν με covid-19 εκ των οποίων οι 300 χρειάστηκε να εισαχθούν για νοσηλεία σε νοσοκομείο σύμφωνα με ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ακόμη πως την Τρίτη διασωληνώθηκε 49χρονος πνευμονολόγος στο νοσοκομείο Λαμίας, χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, που εργάζεται εκ περιτροπής στην κλινική COVID του νοσοκομείου, αποτελώντας τον 14ο υγειονομικό που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, σύμφωνα με το voria.gr.

Μαζί με τον γιατρό που διασωληνώθηκε λόγω του κορονοϊού κόλλησε και η οικογένειά του. Η σύζυγός του νοσηλεύεται μαζί με τα τέσσερα μικρά παιδιά τους, χωρίς όμως σοβαρά συμπτώματα.

Η προθεσμία συμμετοχής έκλεισε

Ταυτόχρονα η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι οι θάνατοι των υγειονομικών δεν καταγράφηκαν ως εργατικό ατύχημα, γεγονός που φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειές τους.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό επισημαίνεται πως «έχουν εξασφαλισθεί εμβόλια μόνο για το 40 με 50% του συνόλου των υγειονομικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Η προθεσμία συμμετοχής έκλεισε», ενώ γίνεται γνωστό πως την Παρασκευή στις 12:15 θα εμβολιαστεί στο Δρομοκαΐτειο ο πρόεδρος τής, Μιχάλης Γιαννάκος.

Καταλήγοντας, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού και καλεί να προχωρήσει άμεσα και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού.