Το 2021 άρχισε με ήττα για τη Λίβερπουλ, με 1-0 από τη Σάουθαμπντον στο Σεντ Μερι. Το αρνητικό αποτέλεσμα στέρησε την ευκαιρία από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να μείνει ξανά μόνη στην κορυφή, αφού διατηρήθηκε η συγκατοίκηση με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους 33 βαθμούς.

Επιπλέον, η Λίβερπουλ έχει μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους διώκτες. Η Λέστερ είναι δεύτερη με ένα βαθμό λιγότερο (32), ενώ στην τέταρτη θέση ισοβαθμούν με 29 βαθμούς Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Σάουθαμπντον και Έβερτον.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των γηπεδούχων πέτυχε ένας πρώην παίκτης της Λίβερπουλ, ο Ντάνι Ινγκς, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό πλασέ στο δεύτερο μόλις λεπτό του αγώνα.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Φόρστερ, Μπέρτραντ, Στίβενς, Μπεντνάρεκ, Άρμστρονγκ, Γουόκερ Πίτερς, Γουόρντ Πράουζ, Ντιαλό, Ντζενεπό (32’ Τέλα), Γουόλκοτ (82’ Βαλέρι), Ινγκς (77’ Ενλουντουλού)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Ρόμπερτσον, Άρνολντ (77’ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Τιάγκο, Τσάμπερλεϊν (56’ Σακιρί), Φιρμίνο, Μανέ, Σαλάχ