Επαναλαμβάνει με κατηγορηματικότητα πως ουδεμία σχέση έχει με τη Folli Follie ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ενώ με αφορμή την έλευση της δικογραφίας στη Βουλή υπογραμμίζει ότι έχει καθαρή τη συνείδησή του.

Μηνυτήρια αναφορά για τις συκοφαντίες

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Χαρίτσης υπενθυμίζει ότι έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη για τις συκοφαντικές όπως σημειώνει αναφορές στο πρόσωπό του.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση έχει ως εξής:

«Όσα είχα δηλώσει εξαρχής, σχετικά με την υπόθεση της εταιρείας FOLLI FOLLIE, επαναλαμβάνω ρητά και κατηγορηματικά και σήμερα. Ουδεμία σχέση είχα ή έχω με την εν λόγω υπόθεση.

Για τις δε συκοφαντικές προς το πρόσωπό μου αναφορές έχω ήδη ασκήσει μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Με καθαρή τη συνείδησή μου, αναμένω από την Βουλή την πιστή άσκηση του θεσμικού της ρόλου με τις εγγυήσεις του κράτους δικαίου προκειμένου να λάμψει η αλήθεια».

Υπενθυμίζεται ότι στη Βουλή διαβιβάζεται μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie για τους δύο πρώην Υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση αμελλητί, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό διαβιβαστικό ο Εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.