Μπορεί ο γιος να έβγαλε τη χώρα του από την Ευρωπαϊκή Ενωση, γιορτάζοντας αυτή τη «θαυμάσια στιγμή ελευθερίας», ο πατέρας όμως έχει άλλη γνώμη – και δεν διστάζει να την εκφέρει. «Αισθάνομαι Ελληνας», δήλωσε αποκλειστικά στα «ΝΕΑ», ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά το Brexit, ο Στάνλεϊ Τζόνσον, στέλνοντας «θερμότατους χαιρετισμούς σε όλους τους Ελληνες».

Από την περασμένη Παρασκευή η Βρετανία δεν ανήκει στην ενωμένη Ευρώπη. Ωστόσο ο πατέρας του βρετανού πρωθυπουργού υπογραμμίζει ότι θα είναι «για πάντα Ευρωπαίος», γνωστοποιώντας ότι θα επιδιώξει να ανακτήσει την ιδιότητα του πολίτη της ΕΕ, σε αντίθεση με την πλειονότητα των συμπατριωτών του.

Ο 80χρονος Τζόνσον, που διατηρεί πολυτελή βίλα στο Πήλιο την οποία επισκέπτεται κάθε χρόνο, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ, διαφωνώντας ριζικά με τον γιο του, το πιο προβεβλημένο στέλεχος της εκστρατείας Vote Leave (αν και μετά το δημοψήφισμα δήλωσε ότι παύει να εναντιώνεται στην υλοποίηση του Brexit). Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η κόρη του, Ρέιτσελ, η οποία αποχώρησε από το κόμμα του αδελφού της για να ενταχθεί αρχικά στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες και κατόπιν στο βραχύβιο κόμμα Change UK, στηρίζοντας το Remain.

Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ που κυκλοφορούν τη Δευτέρα