Να το πάρουμε ανάποδα: Ερχεται ισόπαλο το ντέρμπι ανάμεσα στου δυο στο ΟΑΚΑ και στην ΑΕΚ σχεδόν το πανηγυρίζουν διότι ισοφάρισαν. Κυριαρχεί η λογική του «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα» Χάνει η ομάδα με 3-0 στο ντέρμπι του Φαλήρου κι ακούμε ότι το σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Δηλαδή έπρεπε να χάσει αλλά με λιγότερα. Αν πράγματι αυτή τη λογική έχουν στην Ενωση τότε εξηγείται με κάποιο τρόπο για τι είναι ήδη έντεκα βαθμούς πίσω.

Στον Ολυμπιακό που αντιλήφθηκαν ότι έχασαν στο ΟΑΚΑ μια μεγάλη ευκαιρία να ξεμπερδέψουν με την ΑΕΚ, φρόντισαν να μην χάσουν και τη δεύτερη, αυτή τη φορά στο γήπεδό τους. Καθαρή νίκη με τρία γκολ και η ΑΕΚ στο καναβάτσο. Εκτός διεκδίκησης ήδη. Όταν έχεις μειωμένες προσδοκίες τότε αμείβεσαι και ανάλογα. Ζωηρά αμφιβάλλω αν υπάρχει οπαδός της ΑΕΚ που να το βλέπει όπως το βλέπουν μέσα από τον ΑΕΚτζίδικο οργανισμό.

Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και για ένα λόγο παραπάνω. Διότι ξέρει να αξιοποιεί τις αδυναμίες των αντιπάλων του και να τις τιμωρεί. Κι όταν οι σέντερ μπακ της Ενωσης συγκρούστηκαν μεταξύ τους και έστρωσαν την μπάλα στον Καμαρά ήρθε η τιμωρία. Δεν πιστεύω πως οι ερυθρόλευκοι έκαναν μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ. Μετρήστε όμως ότι οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν εκτεθειμένοι σε δυο φάσεις μόλις. Την πρώτη το σουτ του Σιμόες έφυγε ψηλά και την δεύτερη η μπάλα σταμάτησε την μία φορά από την αντίδραση του Σα στο σουτ του Λιβάγια και την δεύτερη στο δοκάρι. Αυτό ήταν όλο κι όλο.

Οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού ήταν περισσότερες. Τρία γκολ ήρθαν να επισφραγίσουν την ανωτερότητα των γηπεδούχων. Και κάτι ακόμα. Ο Ανσαριφάρντ και ο Ολιβέιρα είναι καλοί φορ. Καμιά αντίρρηση. Με την διαφορά ότι ο Ελ Αραμπί είναι πολύ καλύτερος. Η κεφαλιά που πιάνει στη σέντρα του Εμβιλά ήταν ποίημα. Προλαβαίνει τον Τσινγκρίνσκι γιατί έχει διαβάσει την φάση και στέλνει την μπάλα εκεί που παρά την προσπάθειά του, ο Τσιντώτας δεν μπορεί να αποσοβήσει την πορεία της προς τα δίχτυα. Ούτε παίκτης μοιρογνωμόνιο σαν τον Εμβιλά υπάρχει στην Ενωση.

Ο Ολυμπιακός αφήνει την ΑΕΚ έντεκα βαθμούς και από τον ΠΑΟΚ εφτά. Για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος τέτοιες διαφορές δεν ανατρέπονται. Μιλάω κυρίως για την ΠΑΟΚ γιατί η ΑΕΚ έχει άλλα προβλήματα να λύσει από το να (λέει ότι) καταδιώκει τον Ολυμπιακό. Με τονωμένη την αυτοπεποίθηση και βγάζοντας ήδη ένα δύσκολο πρόγραμμα ο Ολυμπιακός έστρωσε τον δρόμο που οδηγεί στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου.