Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιφέρειας, υπό τη σκιά της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τις καθυστερήσεις και τις αναβολές.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επέμεινε χτες ότι ο εμβολιασμός των υγειονομικών είναι σχεδιασμένος να γίνει σε τρείς φάσεις, την ώρα που υπάρχουν αρκετές καταγγελίες υγειονομικών για προγραμματισμένα ραντεβού που αναβλήθηκαν.

Πάντως, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε νοσοκομεία στη Λάρισα, τα Τρίκαλα, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Με βάση το κυβερνητικό σχέδιο, σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Ηράκλειο: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός στο ΠΑΓΝΗ

Ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ, ενώ η διαδικασία που ξεκίνησε στις 8 το πρωί εξελίσσεται ομαλά. Πρώτοι εμβολιάστηκαν νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Τα εμβόλια έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ, χθες Κυριακή, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει γίνει, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι, ενώ σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού.

Και στα Χανιά

Ξεκίνησαν στις 7.45 το πρωί οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χανίων. H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και θα εξελιχτεί έως και το απόγευμα.

Σήμερα, αναμένεται να γίνουν συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε ΜΕΘ και στην μονάδα Covid-19 .

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Χαμόγελα στη Λάρισα

Με τον Απόστολο Κομνό – διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – όπως επίσης με την προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του ΓΝΛ Βασιλική Ζήση ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Δείτε τις εικόνες του larissanet.gr:

Σε εξέλιξη οι εμβολιασμοί και στα Τρίκαλα

Πρώτος εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας, ο οποίος στέλνει μήνυμα ελπίδας και… ελευθερίας για όλους μας. Ακολουθούν οι Στέλλα Ντούβλη, Σοφία Γιδά, Κική Παγδάτογλου, Θεονίκη Παραφόρου, η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελία Ράτσικα.

Mέχρι τα τέλη της εβδομάδας προβλέπεται να εμβολιαστεί όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων που έχει δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό. Δίπλα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον εμβολιασμό υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κλίνη έτσι ώστε αν χρειαστεί να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Δείτε τις εικόνες του trikalavoice.gr: