Δεν το χωρά ανθρώπινος νους: Η σορός μιας γυναίκας, στριμωγμένη, μέσα σε μια βαλίτσα, κρυμμένη πίσω από θάμνους. Η τοποθεσία ερημική. Στην ευρύτερη περιοχή των Βιλίων. Στο βουνό. Ένα σημείο απ’ όπου περνούν μόνο κυνηγοί. Ένας από τους οποίους χθες το απόγευμα εντόπισε το μακάβριο εύρημα και ειδοποίησε την αστυνομία.

Άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών αλλά και ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων, «σάρωσαν» την περιοχή.

Η πρώτη εκτίμηση τοποθετεί το θάνατο της γυναίκας πριν από δύο με τρεις μήνες, αφού η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη. Στο χρόνο αυτό, αρκετά από τα στοιχεία που ίσως άφησε πίσω του ο δράστης, έχουν αλλοιωθεί. Όμως, η εξέταση από το DNA του θύματος, θα αποκαλύψει την ταυτότητά της.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης είχε μελετήσει καλά τις κινήσεις του. Φρόντισε το θύμα του να είναι γυμνό, μόνο με το εσώρουχό της, ώστε να εμποδίσει την άμεση ταυτοποίησή της από τα ρούχα.

Την έβαλε στη βαλίτσα σχεδόν αμέσως μετά το θάνατό της, πριν επέλθει η νεκρική ακαμψία κι ύστερα τύλιξε τη βαλίτσα με μονωτική ταινία, προκειμένου να μην μπορεί να ανοιχτεί εύκολα, κυρίως από τα άγρια ζώα της περιοχής.

Πιθανότατα γνώριζε ότι μόνο κυνηγοί θα περνούσαν από εκεί, όχι όμως, σύντομα, μιας και η απαγόρευση του κυνηγιού ήταν σε ισχύ από τις αρχές Νοεμβρίου.

Tι εξετάζουν οι αρχές

Οι υποθέσεις 20 γυναικών, των οποίων δηλώθηκε η εξαφάνιση το επίμαχο αυτό διάστημα, βρίσκονται πλέον σε πρώτο πλάνο, εν αναμονή της ταυτοποίησης της σορού από τον ιατροδικαστή.

Τα χαρακτηριστικά του θύματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ήταν κάτω των 40 ετών, μικροκαμωμένη και είχε μακριά μαλλιά. Εκτιμούν ότι ο δράστης μετέφερε τη γυναίκα ήδη νεκρή στο σημείο με αυτοκίνητο, όμως, είναι αδύνατο, μετά από τόσο καιρό να βρεθούν ίχνη, για παράδειγμα, από τα λάστιχα του οχήματος.

Η νεκροτομή θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Αρχικά στόχος είναι να διευκρινιστεί η ηλικία του θύματος, ώστε να περιοριστεί η λίστα των ερευνών της αστυνομίας αλλά και να διευκρινιστούν και τα αίτια θανάτου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν εμφανείς εξωτερικές κακώσεις.

Ανησυχούν οι οικογένειες των αγνοούμενων γυναικών

Το πτώμα, το οποίο ανήκει σε αγνώστου ταυτότητας γυναίκα, έχει ανησυχήσει τις οικογένειες αγνοούμενων γυναικών, οι οποίες εκφράζουν φόβους για το χειρότερο.

Μία από αυτές τις οικογένειες είναι και της 19χρονης κοπέλας που εξαφανίστηκε στις 16 Οκτωβρίου από το Κορωπί.

Μιλώντας στο MEGA, ο Τάσος Ντούγκας, δικηγόρος της οικογένειας, σημείωσε ότι οι γονείς της άτυχης κοπέλας κινητοποιήθηκαν αμέσως μόλις άκουσαν την είδηση.

«Ανησυχήσαμε όλοι. Περιμένουμε την ταυτοποίηση του DNA» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ντούγκας σημείωσε πως η ανησυχία της οικογένειας είναι έκδηλη, ωστόσο περιμένουν όλοι τα αποτελέσματα του DNA το οποίο και θα αποκαλύψει αν το πτώμα ανήκει στην άτυχη κοπέλα.

«Το θετικό είναι ότι στη συγκεκριμένη εξαφάνιση, μέχρι πριν λίγες μέρες, πήραμε μαρτυρία ότι η 19χρονη εθεάθη στο κέντρο της Αθήνας» συμπλήρωσε.

Οι απαντήσεις θα έρθουν αύριο, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης του γενετικού υλικού.