Θετικά είναι μέχρι τώρα τα μηνύματα, από εκείνους που εμβολιάστηκαν το Σάββατο, στην «πρεμιέρα» των εμβολιασμών στην Ελλάδα.

«Αισθάνομαι πολύ καλά. Την ώρα που έκανα το εμβόλιο αισθάνθηκα ακριβώς όπως το εμβόλιο της γρίπης. Δεν είχε καμία παρενέργεια. Μείναμε για λίγο έξω από εμβολιαστικό κέντρο και όλοι καλά ήμασταν”, λέει η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σε ερώτηση για το τι παρενέργειες θα μπορούσαν να εμφανιστούν, η κυρία Γκάγκα μιλώντας στο Open είπε «Μπορεί να έχει τα επόμενα 24ωρα αυτά που έχει και ο αντιγριπικός εμβολιασμός, να αισθάνεσαι μυϊκούς πόνους ή να σηκώσω λίγο πυρετό… Άμα τα αισθανθώ θα ειδοποιήσω. Μέχρι τώρα έχουν γίνει 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμοί. Δεν έχουμε ιδιαίτερα συμβάντα μέχρι τώρα».

Για τη διστακτικότητα που εκφράζουν κάποιοι νοσηλευτές για το εμβόλιο, η κυρία Γκάγκα σχολίασε: «Εγώ με αυτούς που συναναστρέφομαι θα κάνουν το εμβόλιο. Αύριο και μεθαύριο θα εμβολιαστούν οι νοσηλεύτριες της κλινικής. Υπάρχει ένα αντιεμβολιαστικό κίνημα που είναι εντελώς λάθος τη βάση του. Είναι βέβαιο ότι τα εμβόλια έχουν σώσει εκατομμύρια κόσμου και ξαφνικά βρίσκεται τόσος κόσμος που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας… Εύχομαι σε όλους να εμβολιαστούμε γρήγορα και να έχουμε μια φυσιολογική ζωή».