Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα και τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, ως είθισται, προσαρμόζοντας την λειτουργία τους στις επιταγές του lockdown και της πανδημίας του κοροναϊού.

Έτσι, σήμερα ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα.

Τα σούπερ μάρκετ έχουν ανακοινώσει ότι θα μείνουν ανοιχτά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, αλλά οι καταναλωτές καλό είναι να επιβεβαιώνουν το ωράριο με ένα τηλεφώνημα.

Τα σούπερ μάρκετ θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας τους από αύριο, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου. Δηλαδή θα παραμένουν ανοιχτά έως τις 21:00.

Στην εβδομάδα μέχρι την Πρωτοχρονιά θα συνεχίσουν να υφίστανται οι περιορισμοί που ίσχυσαν και πριν τα Χριστούγεννα, επομένως θα ισχύουν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις ενώ τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν για κάλαντα ούτε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Στα εμπορικά καταστήματα  η μόνη δυνατότητα συναλλαγής που υπάρχει είναι το click away, δηλαδή η παραλαβή προϊόντος για το οποίο έχει γίνει προπαραγγελία.

Τα καταστήματα που «δουλεύουν» με click away μπορούν αυτό το διάστημα να μένουν ανοικτά από τις 7:00 έως τις 21:00.

Η πληρωμή στο κατάστημα μπορεί να γίνει μόνο με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα ή μέσω κινητών συσκευών με την εφαρμογή NFC που επιτρέπει την επικοινωνία υπηρεσιών e-banking με το POS μιας επιχείρησης.

Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31/12) με ωράριο 8:00 – 20:00, ωστόσο την 1η Ιανουαρίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω επίσημης αργίας. Το ίδιο θα ισχύει και για τα εμπορικά καταστήματα.