Σε προληπτική καραντίνα θα παραμείνουν ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, αφού είχαν έρθει σε επαφή με τον νοσούντα Γάλλο πρόεδρο Μακρόν.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ πρόκειται να παραμείνει σε καραντίνα έως τις 24 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του, σήμερα Πέμπτη.

Ο Σάντσεθ και ο Μακρόν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στο Παρίσι. Σε βίντεο που δείχνουν τον Μακρόν να υποδέχεται τον ισπανό πρωθυπουργό στο Μέγαρο Ελιζέ, φαίνεται ότι και οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν έσφιξαν τα χέρια τους, όπως αναφέρει το Reuters.

O Σάντσεθ, του οποίου η σύζυγος είχε βρεθεί θετική στον κοροναϊό τον Μάρτιο, θα πραγματοποιήσει τεστ για COVID-19.

Σε καραντίνα και ο Μισέλ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τέθηκε επίσης σε αυτοαπομόνωση για προληπτικούς λόγους επειδή τη Δευτέρα είχε συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της ΕΕ.

Ο Μισέλ «ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές ότι δεν θεωρείται στενή επαφή. Αυτός υποβάλλεται σε εξετάσεις τακτικά και διαγνώστηκε αρνητικός την Τρίτη. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους ο πρόεδρος θα τεθεί σε αυτοαπομόνωση», σημείωσε ο εκπρόσωπος.