Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων πιο αυστηρών μέτρων στις «κόκκινες περιοχές» άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Ο κ. Πέτσας μάλιστα άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο και για τη μείωση του ορίου των εννέα ατόμων στα τραπέζια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο «κόκκινο» είναι η Δυτική Αττική, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Κιλκίς, Πιερία, Δράμα, Ροδόπη, Γρεβενά, Πέλλα, Λάρισα, Κοζάνη και όπως είπε η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση των ειδικών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά τις πιο πάνω περιοχές. Όπως είπε είναι μειωμένα κατά 15,8% τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%. Είπε ακόμα ότι μειώθηκε και ο δείκτης εισαγωγών στην χώρα μας. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», είπε ο κ. Πέτσας. Και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα». Οι περιοχές που παρουσιάζουν απόκλιση από την γενικά θετική εικόνα είναι υπό εξέταση για σκληρότερα μέτρα, είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Μάλιστα δεν απέκλεισε τα νέα μέτρα να ανακοινωθούν σήμερα, στην  περίπτωση που η κυβέρνηση έχει στα χέρια της την εισήγηση των ειδικών.

«Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αυτές τις διαφορετικές γιορτές, ας μην επιτρέψουμε στον κοροναϊό να γιορτάσει.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες στις γιορτές να κρατήσουν κλειστό τον κοινωνικό τους κύκλο. «Κάθε οικογένεια, ακόμη και αν επιθυμεί να βρεθεί με μία άλλη στο γιορτινό τραπέζι, ας μείνει με μόνο μια συγγενική ή φιλική οικογένεια. Αν ανοίξουμε τον κύκλο των ανθρώπων που θα έρθουμε σε επαφή αυτές τις ημέρες, θα κινδυνεύσουμε, θα βάλουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε και θα γίνουμε αιτία για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού στην κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ας μην επιτρέψουμε στον κοροναϊό να γιορτάσει», είπε, αποφεύγοντας ωστόσο να τοποθετηθεί ξεκάθαρα εάν πρόκειται να μειωθεί  ο αριθμός των εννέα ατόμων στα τραπέζια των εορτών.