Ο Ολυμπιακός μετά τα δυο μεγάλα διπλά σε Βαρκελώνη και Ερυθρό Αστέρα γνώρισε την ήττα στο ΣΕΦ από την εξαιρετική Βαλένθια με 96-85.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι, παρότι ο Ζαν – Σαρλ ξεκίνησε δυνατά με 5 σερί πόντους. Το 8-8 των πρώτων 4 λεπτών έγινε γρήγορα γρήγορα 9-17 με τους Ισπανούς να σκοράρουν με οποιοδήποτε τρόπο. Τα τρίποντα των Πρέπελιτς, Τόμπι και Σαν Εμετέριο είναι αυτά που πλήγωσαν, με την άμυνα των ερυθρόλευκων να μην αντιδρά.

Αυτό έφερε άμεσα στο ματς τον Πρίντεζη, ο οποίος μπήκε για να δώσει λύσεις στην επίθεση. Έβαλε ένα καλάθι, όμως τραυματίστηκε προκαλώντας ανησυχία στον Ολυμπιακό και έφυγε μόνος του για τα αποδυτήρια. Αυτή η ψυχρολουσία έβαλε ακόμη πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό που στο κλείσιμο του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε σκορ από τον Βεζένκοφ μεν, αλλά οι νυχτερίδες με τους Κάλινιτς και Γουίλιαμς πήραν ένα καλό προβάδισμα ενόψει της συνέχειας του ματς (16-25).

Προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά…

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο με σκοπό να επιστρέψει στο ματς. Όμως η Βαλένθια ήταν εντυπωσιακή από μακριά και με καλάθια των Χέρμανσον, Πρέπελιτς και Ντούμπλιεβιτς μεγάλωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά μόλις στο 14ο λεπτό (22-35). Ο Μπαρτζώκας δεν είχε λύσεις στην άμυνα με τους φιλοξενούμενους να σκοράρουν από παντού και με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Ο Βεζένκοφ με δυο καλάθια και ο Μάρτιν με ένα έφερε τη διαφορά στους 7 (28-35) και λίγο αργότερα ο Σπανούλης με τριποντάρα από τα 8 μέτρα στους 6 (31-37). Αλλά από εκει και πέρα το δεύτερο δεκάλεπτο άνηκε εξ ολοκλήρου στη Βαλένθια. Πρώτα ο Ντούμπλιεβιτς, μετά ο Κάλινιτς και αργότερα οι Σαν Εμετέριο και Πρέπελιτς εκτόξευσαν τη διαφορά στο +14 (36-50) 1 λεπτό πριν το ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ φάουλ με τον Χάρισον, όμως ο Πρέπελιτς με 2 βολές έστειλε τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια στο +13 (39-52).

Στην τρίτη περίοδο ανέλαβε ο Σλούκας

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός όφειλε όχι μόνο να βγάλει αντίδραση, αλλά να μειώσει τη διαφορά των 13 πόντων. Ο Σλούκας σκόραρε με τρίποντο για να φέρει τη διαφορά στους 10, όμως οι Ισπανοί δεν έχαναν σουτ. Πρώτα με τον Ντούμπλιεβιτς, μετά με τον Πρέπελιτς και μετά δις με τον Γουίλιαμς δεν επέτρεψαν να μειώσει κάτω από τους 10 ο Ολυμπιακός, παρότι οι Μάρτιν και Σλούκας συνεργάστηκαν εξαιρετικά και πήραν καλάθια.

Πρώτα με τον Ζαν – Σαρλ, αλλά κυρίως με τον Σλούκα έμεινε στο ματς ο Ολυμπιακός, με τον έμπειρο γκαρντ να απαντάει στους Ισπανούς, με τρία τρίποντα και το τελευταίο για το 59-71. Εκεί ο Μάρτιν με ένα ωραίο καλάθι και ο ΜακΚίσικ έριξαν τη διαφορά στους 9, όμως στο τέλος της περιόδου με ένα φόλοου του Τόμπι η Βαλένθια κράτησε τη διαφορά πάνω από τους 10 ενόψει της τέταρτης περιόδου (65-76).

Περισσότερα σε λίγο…