Η 7η αγωνιστική της Basket League ολοκληρώνεται σήμερα, με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης (16:00) να κεντρίζει τα βλέμματα.

Ο ΠΑΟΚ (1-5) θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα από τη Λάρισα στο εξ αναβολής ματς της Τετάρτης και να επιστρέψει στις νίκες κόντρα στον Άρη. Σε αυτό το ματς θα κάνει και το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Άρης Λυκογιάννης, ο οποίος αντικατέστησε τον Κώστα Μέξα. Από την πλευρά του, ο Άρης (2-2), μετά τη νίκη του επί του Προμηθέα, έχασε από το Λαύριο πριν λίγες μέρες.

Τη σκυτάλη παίρνει το ματς του Προμηθέα Πάτρας με τον Κολοσσό Ρόδου (17:00). Μετά από ταλαιπωρία λόγω του καιρού, ο Κολοσσός κατάφερε να πετάξει από την Ρόδο στην Αθήνα και έτσι θα φτάσει έγκαιρα στην Πάτρα για το παιχνίδι. Η ομάδα της Ρόδου είναι φορμαρισμένη και θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα, ο οποίος προέρχεται από την ήττα στο Eurocup από την Τσεντεβίτα.

Τέλος, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Περιστέρι στο ΟΑΚΑ (19:30) στο ματς που κλείνει την αυλαία της αγωνιστικής. Μετά την ήττα τους από την Ζαλγκίρις, οι «πράσινοι» καλούνται να ανασυνταχτούν και να πάρουν τη νίκη απέναντι στο Περιστέρι, το οποίο προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:

Σάββατο 12/12

Ηρακλής-ΑΕΚ 72-79

Λάρισα-Ιωνικός 76-97

Λαύριο-Μεσολόγγι 87-70

Κυριακή 13/12

ΠΑΟΚ-Άρης 16:00 (ΕΡΤ3)

Προμηθέας-Κολοσσός 17:00 (ΕΡΤ FLIX/EΡΤ SPORTS 2)

Παναθηναϊκός-Περιστέρι 19:30 (ΕΡΤ3)