Déjà vu, όπως λένε και οι Γάλλοι! Οσοι είδαν το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, ξαναέζησαν την τελευταία σκηνή του αντίστοιχου παιχνιδιού το 2017. Ο Γιώργος Πρίντεζης με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα έκανε το 81-79 και έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες. Τρία δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όπως ακριβώς πριν από τρία χρόνια (64-66), με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον αποψινό αγώνα και να οδηγεί τους Ερυθρόλευκους στην 7η νίκη τους στη φετινή Euroleague.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, έχοντας 5/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα και 3/5 βολές, ενώ παράλληλα κατέβασε 4 ριμπάουντ και έδωσε τρεις ασίστ, συγκεντρώνοντας 18 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Αλλοι τέσσερις παίκτες των Πειραιωτών είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Σπανούλη να σταματάει στους 14 (5 ρ., 2 ασ.), τους Χάρισον και Σλούκα (7 ασ.) στους 12 και τον Λαρεντζάκη στους 11.

Χάρισον και Λαρεντζάκης ήταν εξαιρετικοί στο δεύτερο ημίχρονο και βοήθησαν τα μέγιστα τον Ολυμπιακό να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Μια δύσκολη επικράτηση για τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε ακόμα και στο -16 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου. Ιστορικό βράδυ για τον Βασίλη Σπανούλη, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να φτάνει τους 4.321 πόντους, να ξεπερνάει τον Ναβάρο και να είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Euroleague.

Τραγικό ξεκίνημα

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν καταστροφικό για τον Ολυμπιακό, με τον Ερυθρό Αστέρα να πετυχαίνει 6 τρίποντα και να… βομβαρδίζει το καλάθι των Πειραιωτών! Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν κάκιστοι στην άμυνα και δεν είχαν ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι και τους 16 πόντους! Μετά τα πρώτα δύο λεπτά ο Αστέρας πάτησε… γκάζι και με δύο τρίποντα από τον Γουόλντεν προηγήθηκε με 11-5.

Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ο’ Μπράιαντ και με πέντε σερί πόντους έκανε το 16-7, με τους Ντόμπριτς και Νταβίντοβατς να βάζουν από δύο και τέσσερις πόντους αντίστοιχα για το 22-9. Ο Ο’ Μπράιαντ με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 25-12, με τον Κουρίντζα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να δίνει στον Αστέρα 16 πόντους αβαντάζ (30-14). Στην εκπνοή του δεκαλέπτου ο Σλούκας μείωσε σε 30-16, με τον γκαρντ των Πειραιωτών να πετυχαίνει τους 10 από τους 16 πόντους της ομάδας τους!

Αρχισε να βρίσκει ρυθμό

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βελτίωσε την άμυνά του και άρχισε να… ροκανίζει τη διαφορά. Με πέντε πόντους από τους Πρίντεζη και Χάρισον οι Πειραιώτες μείωσαν γρήγορα στους 11 (32-21), αλλά τα πολλά λάθη στην επίθεση δεν τους άφησαν να πλησιάσουν περισσότερο. Ο Ερυθρός Αστέρας Οι γηπεδούχοι με τρίποντο του Λάζιτς προηγήθηκαν με 35-21 στο 13’ και στη συνέχεια με 37-23, λίγο πριν την συμπλήρωση πέντε λεπτά παιχνιδιού στη δεύτερη περίοδο.

Στο δεύτερο μισό ο Ολυμπιακός άρχισε να βρίσκει ρυθμό στην επίθεση, με τον Σπανούλη να μειώνει αρχικά σε 37-27 και τον Ζαν Σαρλ λίγο αργότερα να ρίχνει τη διαφορά στους 9 (39-30). Με τρίποντο του Σπανούλη οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν στους 8 (41-33), με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνει με τον Ερυθρό Αστέρα μπροστά στο σκορ με 45-37.

Εκανε την αντεπίθεσή του

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή, με τον Ααρον Χάρισον να παίρνει το «όπλο» του και να… πυροβολεί έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Ο Αμερικανός μείωσε σε 50-44, στη συνέχεια σε 52-47 και λίγο αργότερα σε 52-50. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Ελις και με τέσσερις σερί πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό (52-54), για πρώτη φορά μετά το 0-2! Το ματς έγινε ντέρμπι, με τον Αστέρα να προηγείται 60-57, ενάμιση λεπτό πριν τη λήξη του δεκαλέπτου και τον Ολυμπιακό να γυρίζει ξανά το παιχνίδι και με πέντε πόντους από τους Πρίντεζη και Λαρεντζάκη, να πηγαίνει μπροστά στο σκορ στην τελευταία περίοδο (61-62).

Θρίλερ και… διπλό!

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 9 πόντους. Ο Σπανούλης με δίποντο έδωσε αέρα τριών πόντων στην ομάδα του (61-64), με τους Πρίντεζη και Λαρεντζάκη να πετυχαίνουν από ένα τρίποντο και να ανεβάζουν τη διαφορά στους 9! (61-70). Οι γηπεδούχοι ωστόσο αντέδρασαν άμεσα και με ένα σερί 8-0 μείωσαν σε 69-70. Ο Λαρεντζάκης με τρίποντο έδωσε ανάσα στον Ολυμπιακό (69-73) και ο Μάρτιν με 1/2 βολές έκανε το 69-74.

Λίγο αργότερα οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 76-72 με τον Ζαν Σαρλ, αλλά οι Σέρβοι όμως δεν τα παράτησαν, με τον Ριθ να μειώνει αρχικά σε 74-76, και στη συνέχεια τον Λόιντ να ισοφαρίζει σε 76-76. Μάλιστα, με 2/2 βολές του Ο’Μπράιντ πέρασαν μπροστά με 78-76, ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός ωστόσο αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να… πεθάνει. Ο Πρίντεζης αρχικά ισοφάρισε σε 78-78, με τον Σπανούλη με 1/2 βολές να δίνει προβάδισμα ενός πόντου στους Ερυθρόλευκους, 8 δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Στην άμυνα ο Ζαν Σαρλ έκανε φάουλ στον Ο’ Μπράιντ, ο οποίος με 1/2 ισοφάρισε σε 79-79, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Πρίντεζης ήξερε ότι είχε έρθει η ώρα του. Οπως το 2017, πήρε την μπάλα, μετά την επαναφορά και με τον δικό του μοναδικό τρόπο έκανε το 81-79, με τον υπαρχηγό του Ολυμπιακού να παίρνει και το φάουλ. Η βολή δεν μπήκε, όμως, ο χρόνος που απέμενε ήταν ελάχιστος, με τους Σέρβους να πετάνε όπως όπως την μπάλα και τους Πειραιώτες να φεύγουν με το ροζ φύλλο από το Βελιγράδι.

Τα δεκάλεπτα: 30-16, 45-37, 61-62, 79-81