Στην ετοιμότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να επιβάλουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, για την απόκτηση των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400, επεσήμαναν πηγές της αμερικανικής διπλωματίας μιλώντας στο Reuters.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου επικαλείται τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος, συμπεριλαμβανομένων δύο Αμερικανών αξιωματούχων.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, η ανακοίνωσή τους ενδέχεται να γίνει άμεσα, «από μέρα σε μέρα» όπως τόνισαν.

Οι κυρώσεις, που αναμένεται να πλήξουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, αναμένεται να στοχεύσουν την Διεύθυνση Αμυντικής Βιομηχανίας της τουρκικής Προεδρίας της Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ.

Διπλωματία και διαπραγματεύσεις ζητά η Τουρκία

Από την πλευρά της Τουρκίας, τονίζεται πως πιθανές αμερικανικές κυρώσεις θα γυρίσουν μπούμερανγκ και θα βλάψουν τους δεσμούς μεταξύ των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων.

«Οι κυρώσεις δεν θα έχουν αποτέλεσμα αλλά θα είναι αντιπαραγωγικές. Θα βλάψουν τις σχέσεις», δήλωσε τούρκος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η γειτονική χώρα δεν θα δεχθεί μονομερείς επιβολές.

«Η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τη διπλωματία και τις διαπραγματεύσεις» κατέληξε ο τούρκος αξιωματούχος.