Ξανά στην κορυφή της Premier League η Λίβερπουλ, παρέα με την Τότεναμ!

Οι Reds διέλυσαν με 4-0 τη Γουλβς στο Άνφιλντ για την 11η αγωνιστική της Premier League, έφτασαν τους 24 βαθμούς και επέστρεψαν στην πρώτη θέση, όπου συγκατοικούν με την Τότεναμ – οι δυο τους θα αναμετρηθούν στις 16 Δεκεμβρίου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επέστρεψε με εμφατικό τρόπο στις νίκες και έμεινε για 65ο σερί ματς αήττητη εντός έδρας.

Το ματς

Οι «κόκκινοι» πατούσαν καλύτερα στα πρώτα λεπτά και απείλησε πρώτη στο 12ο λεπτό, με τον Ρόμπερτσον να κάνει το γύρισμα από τα αριστερά και την κεφαλιά του Μανέ να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η Γουλβς πήρε μέτρα στο γήπεδο και έφτασε κοντά στο γκολ με τον Ποντένσε να επιχειρεί με σκαφτό σουτ να νικήσει τον Κέλεχερ, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας απομάκρυνε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ στο 17ο λεπτό.

Οι Reds έφεραν ξανά το ματς στα μέτρα τους και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα λίγο αργότερα. Ο Ρόμπερτσον έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Κόουντι έκανε κακό υπολογισμό και έχασε τη μπάλα, με τον Σαλάχ να κερδίζει και με ιδανικό τελείωμα από κοντά να κάνει το 1-0 στο 24ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας (71%-29%), απείλησε με τον Σαλάχ στο 35ο λεπτό, αλλά στις καθυστερήσεις μια απόφαση του διαιτητή να υποδείξει πέναλτι για τη Γουλβς ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους παίκτες της Λίβερπουλ.

Ο Μανέ σε προσπάθεια να διώξει την μπάλα με ψαλιδάκι προκάλεσε την πτώση στην περιοχή του Κόουντι, αλλά όπως φάνηκε στο VAR ο Σενεγαλέζος μάζεψε το πόδι του, και ο διαιτητής πήρε την απόφαση πίσω.

Τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα για τη Λίβερπουλ στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Κλοπ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ και το πέτυχε στο 59ο λεπτό με ένα φοβερό σουτ του Βαϊνάλντουμ έξω από την περιοχή, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πατρίσιο για το 2-0.

Λίγο αργότερα, μάλιστα, ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Σαλάχ από σκόρερ έγινε δημιουργός, βγάζοντας τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ματίπ από το ύψος της μικρής περιοχής σημείωσε το 3-0 στο 68ο λεπτό.

Με τη νίκη ήδη εξασφαλισμένη, η Λίβερπουλ δεν σταματούσαν να ασκούν πίεση στη Γουλβς. Στο 74ο λεπτό, ο Πατρίσιο μπλόκαρε το σουτ του Τζόουνς, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Reds έφτασαν και σε τέταρτο γκολ.

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ (που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του) έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Σεμέδο να προσπαθεί να απομακρύνει με τάκλιν προ του Μανέ, αλλά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Πατρίσιο για το 4-0 στο 78ο λεπτό.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Ουίλιαμς (69’ Άρνολντ), Ματίπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον (81’ Κεϊτά), Τζόουνς, Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (73’ Ζότα)

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Σεμέδο, Κόαντι, Μπολί, Μάρσαλ, Μουτίνιο, Νέβες (61’ Σίλβα), Ντεντόνκερ, Νέτο (79’ Βιτίνια), Τραορέ, Ποντένσε (71’ Αΐτ Νουρι).