Στο εμβόλιο για τον κοροναϊό, με τους εμβολιασμούς να αναμένεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα στις αρχές Ιανουαρίου, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαντώντας σε όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για το εμβόλιο, απάντησε με μια προσωπική ιστορία.

Ερωτηθείς για το εμβόλιο απάντησε πως «Βεβαίως το προτείνω, το έχω ξαναπεί. Το προτείνω και πάλι δημόσια. Διότι πρέπει να στείλουμε πρώτοι από όλους εμείς ένα μήνυμα ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Μάλιστα έχω πει ότι θα το κάνω όχι μόνο εγώ, αλλά και η οικογένειά μου. Γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξεπεραστεί αυτή η επιφύλαξη, η καχυποψία, ενός όχι ευκαταφρόνητου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας που εξακολουθεί να φοβάται».

Στη συνέχεια μίλησε για ένα προσωπικό του βίωμα. «Αν μου επιτρέπετε εδώ να αναφέρω μια προσωπική ιστορία, ένα προσωπικό βίωμα με μια ασθένεια η οποία δεν υπάρχει πια στη χώρα μας, δεν υπάρχει από το 1977.  Και αναφέρομαι στην πολιομυελίτιδα. Η μητέρα μου έπασχε από πολιομυελίτιδα. Κόλλησε το 1944, έμεινε ημιπαράλυτη, έφυγε αμέσως μετά τον πόλεμο, κατάφερε κι έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρασε από πάρα πολύ επώδυνες εγχειρήσεις για να μπορέσει να ξαναπερπατήσει και να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής της στα χέρια της. Σήμερα, η πολιομυελίτιδα δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί είμαστε όλοι εμβολιασμένοι» είπε εμφανώς συγκινημένος.

«Όπως δεν υπάρχουν άλλες επικίνδυνες αρρώστιες οι οποίες έχουν εξαφανιστεί ουσιαστικά από τον υγειονομικό χάρτη επειδή ακριβώς τα εμβόλια δουλεύουν. Το ίδιο, λοιπόν, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει και με το εμβόλιο κατά του κοροναϊού. Ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να ξαναπάρουμε τον έλεγχο των ζωών μας στα χέρια μας και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι οι πιο ευάλωτοι, από το να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του ελληνικού, θα έλεγα, του παγκόσμιου πληθυσμού» κατέληξε.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Στη συνέχεια, επανέλαβε την πρόθεσή του να είναι ο πρώτος που θα κάνει το εμβόλιο, μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και κάλεσε εκ νέου του υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς να είναι μαζί του, στους πρώτους ανθρώπους που θα εμβολιαστούν στη χώρα.