Η έντονη ανησυχία της κυβέρνησης για τον κοροναϊό αποτυπώνεται στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια ο οποίος ζήτησε λίγη ακόμα υπομονή από όλους.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η χώρα είναι κλειστή ένα μήνα και από τις 1.305 ΜΕΘ που διαθέτουμε, οι 1.083 -Covid και non Covid- είναι κατειλημμένες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το ΕΣΥ πιέζεται καθώς η διασπορά του ιού συνεχίζεται στην κοινότητα. Οι γιατροί, όπως είπε, είναι κουρασμένοι, ενώ την ίδια ώρα επιστήμονες σε όλο τον κόσμο κάνουν λόγο για τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε ότι στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, όπως άνθρωποι με αναπηρία, θα πηγαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι θα υπάρχει η δυνατότητα με την συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού.

Ο Βασίλης Κικίλιας επανέλαβε ότι για την αντιμετώπιση της κατάστασης με εντολή του πρωθυπουργού έχουν γίνει 7.000 προσλήψεις υγειονομικών.