Ευρωβουλευτής του Όρμπαν και του ΕΛΚ ήταν τελικά ο αξιωματούχος που προσήχθη στο όργιο που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.

Ο ούγγρος Ζάγιερ Γιόζεφ ευρωβουλευτής μέχρι και την Κυριακή όταν και υπέβαλε την παραίτησή του, ομολόγησε ότι ήταν ανάμεσα στους καλεσμένους στο όργιο στις Βρυξέλλες, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πικάντικες λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ούγγρος ευρωβουλευτής δεν συμμετείχε… απλώς σε ένα κορονοπάρτι, αλλά σε ένα όργιο με gay.

Η παρουσία του σε ένα παράνομο gay sex party όχι απλώς προκάλεσε σάλο, αλλά τεράστιο θέμα τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του, όσο και στην κυβέρνηση Ορμπάν, η οποία παρουσιάζει ένα εκ διαμέτρου διαφορετικό προφίλ.

Ο Ζάγιερ ήταν ένας από τους ιδρυτές του Fidesz τον Μάρτιο του 1988 και παραμένει στενός έμπιστος του πρωθυπουργού Όρμπαν.

Υπήρξε βουλευτής του ΕΚ για 16 χρόνια, για τα τελευταία 11 χρόνια ήταν επικεφαλής και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Το σεξουαλικό σκάνδαλο είναι ιδιαίτερα ταπεινωτικό για ένα κόμμα που παλεύει για τα ιδανικά των παραδοσιακών οικογενειακών αξιών και πρότεινε πρόσφατα έναν νόμο για την απαγόρευση της υιοθεσίας ομοφυλοφίλων.

Στους 25 παρευρισκόμενους, επιβλήθηκαν πρόστιμα καθώς παραβίαζαν τα μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού.

Ορισμένοι διπλωμάτες και ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να συμμετείχαν στο sex πάρτι.

Ο ευρωβουλευτής μάλιστα προσπάθησε να διαφύγει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά εντοπίστηκε και ανακρίθηκε από την αστυνομία.

Η δήλωση του Ζάγιερ Γιόζεφ:

«Δημοσιεύματα στον βελγικό Τύπο έγραψαν για ένα πριβέ πάρτι που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Ήμουν παρών. Αφού η αστυνομία ζήτησε την ταυτότητά μου και καθώς δεν έφερα μαζί μου ταυτότητα, δήλωσα ότι ήμουν ευρωβουλευτής.

Η αστυνομία συνέχισε τη διαδικασία και με οδήγησε στην οικία μου. Δεν χρησιμοποίησα ναρκωτικά. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας βρήκαν χάπι ecstasy, αλλά δεν είναι δικό μου, δεν έχω καμία γνώση ποιος το είχε και πώς βρέθηκε εκεί.

Λυπάμαι βαθύτατα για την παραβίαση των περιορισμών για τον COVID-19, ήταν μια ανεύθυνη πράξη εκ μέρους μου. Είμαι έτοιμος να πληρώσω το πρόστιμο που ορίζεται.

Κατέληξα στην παραίτησή μου την Κυριακή λόγω προσωπικών λόγων. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά μου, τους συναδέλφους μου, τους ψηφοφόρους μου. Τους ζητώ να αξιολογήσουν το λάθος μου μετά από 30 χρόνια αφοσιωμένης και σκληρής δουλειάς. Το λάθος είναι αυστηρά προσωπικό, είμαι ο μόνος που έχω την ευθύνη για αυτό. Ζητώ από όλους να μην το επιρρίψουν στην πατρίδα μου (Ουγγαρία) ή στην πολιτική μου ομάδα (ΕΛΚ).

Ζάγιερ Γιόσεφ/Szájer József»