Ο Παναγιώτης Βαρούχας σχολίασε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 τη διαιτησία του Χεσούς Χιλ Μανθάνο στο ματς του Ολυμπιακού με τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ (2-1) και αναρωτήθηκε πώς γίνεται σε επίπεδο Champions League να μη χρησιμοποιείται τεχνολογία γραμμής για τη φάση του δεύτερου πέναλτι που σφύριξε ο ισπανός ρέφερι εις βάρος των Πειραιωτών.

Ακόμα ο έμπειρος καθηγητής διαιτησίας μίλησε για την κριτική του Κλάτενμπεργκ στα σφυρίγματα της αγωνιστικής, αφήνοντας σαφείς αιχμές και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κάνει πολιτική στην πλάτη των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βαρούχας στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6:

«Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε σηκώσει πολύ ψηλά το VAR, αλλά να που δείχνει και αδυναμίες. Δεν έπρεπε η τεχνολογία της γραμμής να μπαίνει σε μια τέτοια φάση;

Καταρχάς βλέπουμε ότι στο Europa League δεν υπάρχει VAR. Είναι δυνατόν να ξεφτιλίζεται και να υποβαθμίζεται έτσι η διοργάνωση;

Από κει και πέρα πάει ο διαιτητής και δίνει το πρώτο πέναλτι σε μια φάση που είναι εύκολη, κατά τη γνώμη μου. Επειδή όμως πρέπει να πάρει αυτός την τελική απόφαση, πάει να το δει.

Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να δούμε καταρχάς αν υπάρχει χέρι. Άποψή μου είναι πως όντως το αριστερό χέρι το κάνει προς τα δεξιά. Ποιος του είπε όμως ότι είναι μέσα ή έξω; Το VAR πού το είδε, έβαλε γραμμή; Ήταν τόσο σίγουροι ότι το χέρι ήταν μέσα;

Εξάλλου, είναι Champions League, δεν είναι στο γήπεδο των Ιωαννίνων. Γιατί δεν υπάρχει η τεχνολογία της γραμμής; Και αν υπήρχε, γιατί δεν την έδειξαν; Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι σε τέτοιο επίπεδο και με τόσα λεφτά να έχουν δοθεί για την τεχνολογία γραμμής, δεν χρησιμοποιήθηκε.

Λέμε για την Ελλάδα συνέχεια, αλλά να δουν και τα δικά τους πρώτα. Αναρωτιέμαι πώς ο VARίστας πήρε τη φάση πάνω του και είπε ότι είναι μέσα, χωρίς να μας δείξουν ποτέ αν είναι μέσα ή έτσι. Στις οριακές φάσεις οφσάιντ υπάρχει η τεχνολογία γραμμής, γιατί όχι και εκεί;

Στην τελευταία φάση του αγώνα δεν είδαμε τίποτα. Δεν έχω πάει στο μαντείο των Δελφών και δεν ξέρω τι συνέβη. Για να πω κάτι πρέπει να το δω και δεν μας έδειξαν τι αποφασίστηκε εκεί.

Ο Κλάτενμπεργκ κάνει πολιτική στην πλάτη των ομάδων. Δεν μπορεί να λες ότι μπερδεύτηκαν τα πόδια, αλλά η κλοτσιά είναι στο μπέρδεμα επάνω (για τη φάση του Τζόλη στη Λαμία). Δεν γίνονται αυτά. Δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο, να παίρνει τα λεφτά που παίρνει, αλλά να τα δικαιολογεί. Ορισμένα σπρωξίματα είναι φάουλ και πέναλτι και άλλα δεν είναι. Άντε να είσαι διαιτητής και να ξέρεις τι θα σφυρίξεις την Κυριακή».