Νεκρή εντοπίστηκε η μία εκ των δύο αγνοουμένων γυναικών στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Λέσβου, έπειτα από το ναυάγιο βάρκας με μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον εντοπισμό μίας ακόμη αγνοούμενης γυναίκας, όπως μεταδίδει η «Καθημερινή».

Στην περιοχή επιχειρούν αυτήν την ώρα δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) και ένα αεροσκάφος της Frontex.

Το πρωί, από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex διασώθηκαν συνολικά 32 άτομα, 15 άνδρες, 14 γυναίκες και τρία παιδιά, όλοι σομαλικής καταγωγής.

Μεταφέθηκαν στο Καρά Τεπέ

Στο σύνολο τους μεταφέρθηκαν στον περίκλειστο χώρο του λιμανιού της Μυτιλήνης και από εκεί στη δομή της καραντίνας στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Με δήλωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης εξέφρασε τη λύπη του, «δείχνοντας» την Τουρκία ως υπεύθυνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μηταράκης, «από τις καταθέσεις των διασωθέντων προκύπτει ότι τουρκική ακταιωρός που τους εντόπισε -μετά από κλήση της βάρκας στον αριθμό εκτάκτου ανάγκης- δεν τους παρείχε βοήθεια, δεν τους διέσωσε, αλλά τους επέτρεψε να διασχίσουν παράτυπα τα θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».