Xωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ θα έχει αύριο Τρίτη η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία αναμενόταν χθες βράδυ στο νησί.

Οι συναντήσεις

Οπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η συνάντηση της κ. Λουτ με τον κ. Τατάρ έχει προγραμματιστεί για τις 11.00 το πρωί της Τρίτης και με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τις 14.00 την ίδια ημέρα.

Σήμερα το πρωί είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της κ. Λουτ με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο που ασχολούνται με το Κυπριακό.

Η κ. Λουτ θα αναχωρήσει από την Κύπρο την Τετάρτη με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να έχει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα πότε θα επισκεφθεί την Αγκυρα.

Η Βρετανία

Σε ό,τι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Λουτ βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία και θα συνεχίσει τις τηλεδιασκέψεις με το Λονδίνο, χωρίς να έχει προς το παρόν προγραμματιστεί επίσκεψή της εκεί.