Στην Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μετέβη στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και τον υποδέχτηκαν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από μέλη της διοίκησης και του προσωπικού του νοσοκομείου, που αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τα αυξημένα κρούσματα κοροναϊού.

Μάλιστα, στον πρωθυπουργό δόθηκε δώρο μια ζωγραφιά από παιδιά της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκρατείου νοσοκομείου. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε για το δώρο και εξήρε το έργο που γίνεται στη συγκεκριμένη πτέρυγα του νοσοκομείου.

«Κάνετε όλοι σας σπουδαία δουλειά, σας είμαστε όλοι βαθιά υποχρεωμένοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε γιατρούς του νοσοκομείου. «Όλη η ελληνική κοινωνία στέκεται με σεβασμό απέναντι στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Το ΕΣΥ πιέστηκε και πιέζεται όμως άντεξε και θα αντέξει» συμπλήρωσε.

«Το ΕΣΥ θα έχει την αμέριστη στήριξη της πολιτείας και την προσωπική μου φροντίδα. Εσείς, όμως στέλνετε το μήνυμα ότι μέχρι να περάσει αυτή η κρίση πρέπει όλοι να προσέχουμε. Έχουμε ήδη τις πρώτες ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι μειώνεται ιικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Ξέρω τι έχετε κάνει τις τελευταίες εβδομάδες, η πολιτεία έχει ενισχύσει το νοσοκομείο. Θα ξεπεράσουμε και αυτή την περιπέτεια» είπε αναφερόμενος στην προσπάθεια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου αναφορικά με τη μάχη του κατά του κοροναϊού.

«Να φτιάξουμε το νέο σύστημα υγείας»

Θα ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση και όταν την ξεπεράσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είναι πολύ πιο ισχυρό σε επίπεδο εξοπλισμού και θα είναι και πιο ισχυρό σε επίπεδο προσωπικού.

Όταν τελειώσει αυτή περιπέτεια θα οικοδομήσουμε το νέο σύστημα υγείας που τόσο ανάγκη έχει χώρα μας.

«Απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο»

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να κάνουμε όλοι το εμβόλιο» το οποίο, όπως επανέλαβε, «θα είναι δωρεάν και δεν θα είναι υποχρεωτικό», ενώ προανήγγειλε και μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία.

«Στηριζόμαστε στην κοινή λογική των συμπολιτών μας και κυρίως στις συμβουλές που θα δώσουν πάνω από όλα οι γιατροί και οι ειδικοί, θα ενθαρρύνουμε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν από τον Ιανουάριο που θα αρχίσει ο εμβολιασμός στη χώρα μας» υπογράμμισε.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το Κέντρο Υγείας στον Εύοσμο και το κέντρο του ΕΚΑΒ στην Πυλαία.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζερβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικωστα.

Στις 14.00 ο Πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοσταθμό Status Fm και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση.