Το γίνεται όταν ένας σπουδαίος ηθοποιός κι ένας κορυφαίος ερμηνευτής «συναντιούνται» αλλά από μεγάλη απόσταση; Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο επιδραστικοί καλλιτέχνες, επιτυχημένοι στον τομέα τους, βρίσκουν εν μέσω καραντίνας ένα τρόπο να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και παρέα με χιλιάδες άλλους μέσω του instagram;

Αυτό προσπάθησαν χθες, Παρασκευή οι Αντώνης Ρέμος και Θοδωρής Αθερίδης, μέσα από το instagram του ΜEGA. Εκεί που «συναντήθηκαν» για να μιλήσουν για τα σχέδιά τους, τις αγάπες τους, τα προβλήματα που προκάλεσε ο κοροναϊός. Και θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα υπομονής στους πολίτες να είναι υγιείς, να αντέξουν λίγο ακόμη καιρό γιατί τα καλύτερα θα έρθουν.

Μουσική, ποδόσφαιρο, ηθοποιία, η αγαπημένη τους Θεσσαλονίκη συζητήθηκαν με πολύ χιούμορ και αρκετή δόση συγκίνησης.

Και μοναδική ήταν η στιγμή που ο σπουδαίος Αντώνης Ρέμος τραγούδησε το καινούργιο του τραγούδι «Οταν σε ρωτήσανε».

Ο Θοδωρής Αθερίδης -μεταξύ άλλων- αποκάλυψε λεπτομέρειες για την καινούργια εκπομπή του «Έλα και θα δεις» που ξεκινάει στο MEGA στις 16 Δεκεμβρίου με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Σεμίνας Διγενή.

Οι δύο φίλοι ξεκίνησαν να μιλούν για τη μουσική αλλά η κουβέντα πήγε μοιραία και στην αγάπη τους για το ποδόσφαιρο. Πώς αλλιώς θα μπορούσαν να κάνουν όταν λίγα 24ωρα πριν είχε πεθάνει ο μεγάλος Μαραντόνα;

«Δεν με αφήνουν στην Ιαπωνία να πάω γιατί λένε ότι έπαιρνα ναρκωτικά αλλά αφήνουν τους Αμερικάνους που τους έριξαν δύο ατομικές βόμβες» είχε πει ο θρυλικός ποδοσφαιριστής όπως ανέφερε ο Αθερίδης.

«Το 2005 που πήγα στο Παγκόσμιο Κύπελο του μπάσκετ στο Τόκυο είδα Ιάπωνες να φωνάζουν υπέρ της dream team των Ηνωμένων Πολιτειών και όχι υπέρ της Ελλάδας» θυμήθηκε ο Αντώνης Ρέμος.

Ο Αντώνης Ρέμος, που ασχολήθηκε αρκετά με το ποδόσφαιρο από διοικητικές θέσεις, αλλά κι έχοντας μεγάλη αγάπη για τον Ηρακλή τόνισε: «Τελικά δεν μετανιώνω. Τα λάθη μας είναι αυτά που μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους».

«Θέλω να παραδεχτείς ότι είμαι από τους ανθρώπους που δεν σε άφηναν με τίποτα να ασχοληθείς» σχολίασε ο Θοδωρής Αθερίδης.

View this post on Instagram

A post shared by Mega Tv (@megatvcom)

Οι ανατροπές της καραντίνας

Οι δύο φίλοι ασχολήθηκαν και με το ζήτημα που εδώ και μήνες επικρατεί στις συζητήσεις όλων μας.

Η πανδημία του κοροναϊού και οι επιπτώσεις που έχει η καραντίνα στην ψυχολογία του κόσμου απασχολεί έντονα και τους δύο καλλιτέχνες.

«Φοβάμαι πιο πολύ να βγω στον κόσμο από το να κάτσω σπίτι μου» ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος τονίζοντας ότι ο κόσμος δεν πρέπει να χάνει την ελπίδα του.

«Πολύ σύντομα με το εμβόλιο που θα έρθει θα φτιάξουν τα πράγματα. Πρέπει πρώτα να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης στα νοσοκομεία και έχουν δώσει τη ζωή τους. Για μένα δεν είναι οι ήρωες επειδή κάνουν τη δουλειά τους, αυτό το έχουν επιλέξει, αλλά είναι άξιοι θαυμασμού επειδή το κάνουν με τόσο πάθος» τόνισε ο τραγουδιστής.

Από την μεριά του ο Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε στους αρνητές της μάσκας και του κοροναϊού λέγοντας ότι είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο. Και η άρνηση και η αντίσταση. «Ανθρώπινο είναι και αυτό» σχολίασε ο Αντώνης Ρέμος και συμπλήρωσε: «Ανθρώπινο και να δυσανασχετείς και να μην πιστεύεις. Είναι απόρροια της ψυχολογικής μας φόρτισης».

Πότε τον είδε

Ο τραγουδιστής εξομολογήθηκε στον Αθερίδη την πρώτη φορά που είδε τους Άγαμους Θύτες στη Θεσσαλονίκη. «Άλλαξε και ο τρόπος που γελάει η νεολαία. Η γελοιότητα δεν έχει σχέση με το αστείο. Κάποιος υποβαθμίζει κάποιον και νομίζει ότι είναι αστείο» ανέφερε ο Ρέμος συμπληρώνοντας: «Θυμάμαι μια ατάκα σου όταν έβγαινες που έλεγε ότι ο ένας γονιός σου ήθελε να σε κάνει φωτογράφο και ο άλλος γιατρό. Και τελικά έγινες ακτινολόγος».

«Εγώ όταν σε είδα πρώτη φορά εντυπωσιάστηκα με την αμεσότητα που είχε και είπα ‘Αυτό το παιδί σαν αυτό που λέγεται σόου μπιζ στη Θεσσαλονίκη θα πάει χαμένο. Δεν πέρασαν μήνες που σε άκουσαν οι Αθηναίοι και σε ρούφηξαν» είπε ο Θοδωρής Αθερίδης για να συμπληρώσει: «Το πρώτο σου τραγούδι που εγώ αγάπησα είναι αυτό που λέει ‘Που να πήγε τόση αγάπη…’».

«Όταν σε ρωτήσανε μια φορά για μένανε»

«Πριν είκοσι περίπου μέρες περίπου κυκλοφόρησα ένα τραγούδι και χαίρομαι πολύ επειδή είναι του Βασίλη Γαβριηλίδη και του Νίκου Μωραΐτη. Το τραγούδι το έχουμε έτοιμο πριν από την πρώτη καραντίνα, προ κοροναϊού και όλο λέγαμε να το βγάλουμε. Είναι ένα υπέροχο ζεϊμπέκικο και χαίρομαι που μετά από καιρό βγαίνουμε με αυτό. Όταν το πρωτοάκουσα αισθάνθηκα ότι μας έπεσε από το τσαντάκι πριν 20 χρόνια και το βρήκαμε τώρα. Σαν να ψάχναμε σε ένα δωμάτιο με παλιά πράγματα και το βρήκαμε» ανέφερε ο Αντώνης Ρέμος για την νέα του επιτυχία «Όταν σε ρωτήσανε» και στη συνέχεια το τραγούδησε ζωντανά από το στούντιο.

«Όταν σε ρωτήσανε μια φορά για μένανε

είπες για μισό λεπτό, στάσου πως τον λέγανε

σαν να μη θυμήθηκες ή να μ’ απαρνήθηκες

ή να παραδόθηκες στον εγωισμό,

σαν να μην γεννήθηκα, σα να μην σε φίλησα

σαν να μην σου χάρισα έναν ουρανό».

Όταν ο Ρέμος μιμήθηκε τον Μητροπάνο και τον Καρρά

Με αφορμή την καινούργια εκπομπή του Θοδωρή Αθερίδη ο Αντώνης Ρέμος θυμήθηκε μια άβολη τηλεοπτική του στιγμή.

Ήταν σε μια εκπομπή της Σεμίνας Διγενή στην οποία ήταν καλεσμένος μαζί με τον Γιώργο Θεοφάνους. Στα διαλείμματα όλη η παρέα έκανε πλάκες και μιμήσεις και κάποιες από αυτές φάνηκαν στα making of της εκπομπής που έπαιζαν στο τέλος.

« Στο making of κάναμε πολλές βλακείες, εγώ έκανα τον Μητροπάνο και τον Καρρά. Είμαι λοιπόν στη Θεσσαλονίκη και πετυχαίνω την εκπομπή και μετά τους τίτλους βλέπω τα making of και βλέπω τον Ρέμο να κάνει τον Μητροπάνο και τον Καρρά. Ασπρίζω. Σκέφτομαι ότι θα το βλέπουν και οι ίδιοι. Σου ορκίζομαι ένιωσα ότι έφυγε όλο το αίμα μου. Σκέφτομαι τι θα τους πω, πώς θα τους αντικρίσω.

Εκεί φάνηκαν οι μαγκιές τους. Τον πήρα επιτόπου τον Δημήτρη και τον ενημέρωσα ότι μιμήθηκα το τραγούδισμα του με χιούμορ και μου λέει ‘χαζός είσαι;. Σε ευχαριστώ και μόνο που υπενθύμισες στον κόσμο τον ιδιαίτερο τρόπο που τραγουδάω. Ξέρω ότι δεν το έκανες από κακία’. Ήρθε η καρδιά στη θέση της. Είχα θυμώσει πολύ βέβαια με την Σεμίνα. Με τον Καρρά ακόμα κυνηγιόμαστε. Μου είπε ο Βασίλης: ‘Για αυτό που έκανες θα μου κάνεις το τραπέζι. Βέβαια πλήρωσα πάρα πολλά γιατί αυτά που φάγαμε δεν ήταν ανθρώπινο».

Μεγάλη επιστροφή του Αθερίδη στο MEGA

«Η ιστορία που άφησε το MEGA από την γέννησή του και μέχρι τώρα είναι ποιοτικά διεθνών προδιαγραφών. Θα το ζήλευε κάθε κράτος σε όλο τον πλανήτη. Eίχε κρατήσει πολύ ψηλό επίπεδο και το επαναφέρει και τώρα. Γίνονται προσεκτικά βήματα. Εγώ στο κανάλι χρωστάω ότι έγινα γνωστός. Πρώτον από το «Είμαστε στον αέρα» και μετά με το «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς» που άλλαξε τη ζωή και μου απογείωσε την καριέρα» ανέφερε ο Αθερίδης για την μεγάλη επιστροφή του στο μεγάλο κανάλι με την εκπομπή «Έλα και θα δεις».

Από την μεριά του Αντώνης Ρέμος τόνισε: «Χαίρομαι που έκανε ένα καινούργιο ξεκίνημα και προσπαθούν όλοι να δείξουν πώς είναι να κάνεις από την αρχή μια υγιή προσπάθεια σε όλους τους τομείς. Και χρόνο με το χρόνο θα κερδίσει ξανά όλους τους ανθρώπους που είχε απογοητεύσει. Θα ξαναγυρίσουν όλοι σε αυτό που λέμε ‘μένουμε στο ΜEGA γιατί είναι το σπίτι μας’. Και αυτό γίνεται μόνο με ωραία πράγματα χωρίς φαμφάρες και υπερβολές. Με ωραία και ουσιαστική ψυχαγωγία».

Το πιο συγκινητικό από όλη αυτή την περιπέτεια του ΜEGA είναι αυτοί οι άνθρωποι που το κράταγαν ζωντανό, σύμφωνα με τον Αθερίδη: «είχα πάει εκεί και όταν τους είδα να πιστεύουν τόσο πολύ την ιδέα έβαλα τα κλάματα».

«Το ΜEGA έδειξε ευαισθησία από την πρώτη στιγμή στην καραντίνα και ήταν δίπλα στους τηλεθεατές» συμπλήρωσε ο Αντώνης Ρέμος.

Ο Θοδωρής Αθερίδης αποκάλυψε ότι η εκπομπή «Έλα και θα δεις» θα ξεκινήσεις στις 16 Δεκεμβρίου ενώ ετοιμάζει και ειδικό αφιέρωμα για την Πρωτοχρονιά.

Καλλιτεχνική επιμέλεια στην εκπομπή κάνει η Σεμίνα Διγενή, η οποία επέλεξε και τον Αθερίδη για να την παρουσιάσει.