Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (01.00 ώρα Ελλάδας) πέρασε στους ουρανούς και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στην Μπέλα Βίστα, όπου ετάφη δίπλα στους γονείς του.

Πλήθος κόσμου έσπευσε το κτίριο της προεδρίας της Αργεντινής για ν’ απευθύνει το ύστατο χαίρε. Οι ώρες περνούσαν και απλοί Αργεντινοί συνέχιζαν να ρέουν για το λαϊκό προσκύνημα. Χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και τα επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.

Η οικογένεια του Ντιέγκο είχε αποφασίσει να γίνει η ταφή στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Αλλά η ουρά τριών χιλιομέτρων, την οποία αποτελούσαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, το κατέστησε πρακτικά ανέφικτο.

Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν εκ νέου και να αμαυρώσουν την τελετή του λαϊκού προσκυνήματος. Οι αρχές διέκοψαν την τελετή, έκλεισαν τις πόρτες και λόγους ασφαλείας μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό σε άλλο κτίριο της Casa Rosada. Ο Ντιέγκο οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Μπέλα Βίστα. Η νεκροπομπή έγινε εν μέσω συνθημάτων.

Χιλιάδες οπαδοί με φανέλες του Ντιέγκο με το 10 από την εθνική Αργεντινής, την Μπόκα, τη Νιούελς και την Αρχεντινός συνόδευσαν τη νεκροφόρα, ο οδηγός της οποίας μπερδεύτηκε και βγήκε σε άλλη έξοδο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η άφιξη.

Η τελετή της ταφής έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (συνολικά 25 άτομα), αλλά η συγκίνηση ήταν ίδια και εκτός του κοιμητηρίου. Όπως ο πρώην συμπαίκτης του, Σέρχιο Γκοϊκοτσέα, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα λίγο μετά την πρώτη ώρα (01:00) της Παρασκευής.

The death of Diego Maradona: who was at the intimate ceremony at the Bella Vista cemetery

Diego Maradona buried in private funeral as thousands of Argentinian fans try to grab a glimpse

After a day full of emotions, Diego Maradona was buried – Afagoals

funeral Archives - News104

Funeral home employee fired for disturbing selfie with Diego Maradona's body

Diego Maradona laid to rest as thousands line streets of Buenos Aires in emotional scenes - Mirror Online

Buenos Aires Times | Outrage as photos of Maradona's dead body in coffin leak online