Η Αταλάντα πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη κόντρα στη Λίβερπουλ (0-2) και έφτασε τους 7 βαθμούς στον όμιλο, όσους έχει και ο Άγιαξ, ο οποίος επικράτησε άνετα με 3-1 της Μίντιλαντ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Η ομάδα του Κλοπ παρέμεινε στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς, ενώ η Μίντιλαντ έμεινε χωρίς βαθμό και αποκλείστηκε από τη διοργάνωση.

Λίβερπουλ – Αταλάντα 0-2

Η Αταλάντα «σόκαρε» το Άνφιλντ και πήρε σπουδαίο διπλό κόντρα στη Λίβερπουλ (0-2), φτάνοντας τον Άγιαξ στους 7 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά και απείλησαν πρώτοι στο 9ο λεπτό, με τον Άλισον να αποκρούει εντυπωσιακά το σουτ του Γκόζενς μέσα από την περιοχή.

Οι Ιταλοί πατούσαν καλύτερα στο Άνφιλντ και είχαν περιορίσει αρκετά τη Λίβερπουλ, η οποία δημιούργησε τη μόνη καλή της ευκαιρία στο 44ο λεπτό, με το σουτ του Σαλάχ να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκολίνι.

Οι Reds δεν ήταν πειστικοί ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Αταλάντα να ανεβάζει ρυθμό και να πετυχαίνει δύο γρήγορα γκολ. Ο Ίλισιτς από κοντά νίκησε τον Άλισον για το 1-0 στο 60ό λεπτό, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Κόζενς έκανε το 2-0.

Άγιαξ – Μίντιλαντ 3-1

Οι γηπεδούχοι απέκτησαν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, έχασαν ευκαιρίες με τους Λαμπιάντ (15′) και Τραορέ (29′) αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο μέρος.

Ωστόσο, ο Άγιαξ μπήκε… φορτσάτος στο δεύτερο μέρος και πέτυχε δύο γκολ σε δύο λεπτά. Ο Χράφενμπερχ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 στο 47ο λεπτό και ο Μαζραουί από κοντά σημείωσε το 2-0 στο 49ο λεπτό.

Οι Ολλανδοί πέτυχαν το 3-0 με τον Νέρες στο 67ο λεπτό, ενώ το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαμπίλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 81ο λεπτό.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

1.Λίβερπουλ 9

2.Άγιαξ 7

3.Αταλάντα 7

4.Μίντιλαντ 0

Η επόμενη αγωνιστική (1/12):

Λίβερπουλ – Άγιαξ (22:00)

Αταλάντα – Μίντιλαντ (22:00)