Είχε αποδείξει άπειρες φορές πως εκτός από «Θεός» του ποδοσφαίρου, ήταν και ένας μεγάλος άνθρωπος. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είχε συμμετάσχει στη ζωή του σε πολλά φιλανθρωπικά παιχνίδια… Ακόμη και σε τέτοια που δεν του επέτρεπαν. Ο Ντιέγκο όμως ήταν μοναδική περίπτωση ανθρώπου.

Ήταν το 1985, όταν ο Αργεντινός έμαθε πως ένα παιδί στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολη ήταν άρρωστο και χρειαζόταν ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για να ξεκινήσει τις θεραπείες του. Ο Μαραντόνα είχε ζητήσει να διοργανωθεί ένα φιλικό παιχνίδι ώστε να μαζευτούν τα χρήματα. Όλοι αρνήθηκαν, ενώ η ασφαλιστική του Ντιέγκο του απαγόρευσε να δώσει το «παρών».

Ο Μαραντόνα ωστόσο ήταν μοναδικός. Δεν άκουσε κανέναν και διοργάνωσε μόνος του το φιλικό, με τους συμπαίκτες του να τον ακολουθούν. Το ματς διεξάχθηκε σε ένα κάκιστο γήπεδο, γεμάτο λάσπη, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον κίνδυνο να τραυματιστεί…Ή μήπως και όχι… Ο Ντιέγκο είδε το ματς σαν έναν τελικό Μουντιάλ, τρέχοντας όλη την ώρα πάνω-κάτω, ενώ 4.000 φίλαθλοι παρακολουθούσαν έκπληκτοι μην πιστεύοντας στα μάτια τους.

«Ηταν το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό ματς της καριέρας μου», δήλωσε μετά τη λήξη του παιχνιδιού ο απίθανος Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος βοήθησε την οικογένεια του άρρωστου παιδιού.Μαραντόνα

«Μπορεί να πάει να γαμ…εί», είχε πει για την ασφαλιστική ο Πίπε ντ’ Όρο, πληρώνοντας από την τσέπη του την ρήτρα.