Για ευτυχή συγκυρία, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σύμφωνα με την οποία ένα ασφαλές εμβόλιο στα τέλη του Δεκεμβρίου αποτελεί ρεαλιστικό σενάριο.

Δυνατότητα εμβολιασμού για 2.100.000 πολίτες το μήνα

Οι ανακοινώσεις και τα μηνύματα που φτάνουν από Ευρώπη και Αμερική δείχνουν ότι μπορεί να έχουμε ασφαλή εμβόλια περί τα τέλη Δεκεμβρίου, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι «πολλές εταιρείες προχωρούν σε αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια, με πλάνο το τέλος Δεκεμβρίου, αρχές Ιανουαρίου».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι θα υπάρχει «η δυνατότητα να εμβολιάζονται περίπου 2.100.000 Έλληνες τον μήνα». Μάλιστα έθεσε ως ορόσημο το τέλος Ιουνίου όπου όπως είπε «το σύνολο του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Ιουνίου» και τόνισε ότι το σχέδιο της υπουργείου Υγείας «περιλαμβάνει πάρα πολλά εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα».

Εμβόλιο και lockdown

Μάλιστα ο κ. Πέτσας περιέγραψε επιπλέον ότι η πορεία του εμβολίου και ο εμβολιασμός θα είναι και ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για το είδος και τη διάρκεια της ισχύος των περιοριστικών το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν σενάρια για lockdown – ακορντεόν διευκρίνισε ότι «είμαστε σε καθεστώς lockdown γι αυτό δεν πρέπει να προτρέχουμε» και σημείωσε ότι «θα τα δούμε σε σχέση με την πρόοδο του εμβολιασμού».