Θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας, καθώς έφυγε από τη ζωή η παρουσιάστρια, στιχουργός και συγγραφέας, Σάσα Μανέττα.

Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης στα πρώτα ένδοξα χρόνια της, ενώ παράλληλα υπήρξε και στιχουργός πολλών αγαπημένων τραγουδιών.

Η Σάσα Μανέττα, υπήρξε η πρώτη παρουσιάστρια της ΕΡΤ τη δεκαετία του ’80.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή, αργά το βράδυ της Τετάρτης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Κι άλλη απώλεια σήμερα… Ένα χαρμόσυνο πλάσμα έφυγε από κοντά μας… Η τηλεπαρουσιάστρια της νιότης μας που έγινε καλή μας φίλη μετά ταξίδεψε… Καλό ταξίδι αγαπημένη μου καλοσυνάτη Σάσα Μανέττα», έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Η Σάσα Μανέττα με μια ματιά

Η Σάσα Μανέττα γεννήθηκε στη Νίκαια Πειραιώς. Ήταν κόρη του δημοσιογράφου, συγγραφέα και ερευνητή Τάκη Μανέττα και της Βαρβάρας Βιζυηνού, ανιψιάς του ποιητή Γεωργίου Βιζυηνού.

Αφότου τελείωσε το Λύκειο, σπούδασε Σκηνογραφία στη Δραματική Σχολή Σταυράκου και Υποκριτική στη Σχολή Θεοδοσιάδη. Συμμετείχε, με πρωταγωνιστικό ρόλο, στη θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά, με τον Μίμη Φωτόπουλο.

Μετά από εξετάσεις προσλήφθηκε στην ΕΙΡ (Κρατική Τηλεόραση) ως παρουσιάστρια και αργότερα ανέλαβε και τη διεύθυνση πολιτιστικών εκπομπών. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη στιχουργική, γράφοντας περίπου 250 τραγούδια σε δίσκους, πολλά από τα οποία είναι γνωστές επιτυχίες. Βραβεύτηκε έξι φορές στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, τρεις παίρνοντας το Α’ Βραβείο.

Η Σάσα Μανέττα είχε εκδώσει ένα βιβλίο ποιημάτων με τίτλο «Ο άλλος δίδυμος» (Γραμμή, 1982), το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο και χρηματικό ποσό από το ΥΠΠΟ, το «Μοναξιά είναι…», με σκίτσα και πεζό λόγο (εκδόσεις Όμβρος), τη νουβέλα «Ο πρίγκιπας με το σκισμένο τζιν» (εκδόσεις Ωκεανίδα), και το μυθιστόρημα «»Με διαβατήριο το ψέμα» (εκδόσεις Εντύποις).