Στον ένατο όροφο, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, η κατάσταση της υγείας του οποίου παραμένει σταθερή, κάτι που κάνει τους γιατρούς που τον παρακολουθούν αισιόδοξους.

Τόσο που, εάν δεν υπάρξουν άλλες επιπλοκές ή λοιμώξεις και παραμείνει απύρετος, είναι πολύ πιθανόν έως το Σάββατο (ή το πολύ τη Δευτέρα) να του δώσουν εξιτήριο. Εκκρεμούν ωστόσο ορισμένες σημαντικές εξετάσεις που αναμένεται να γίνουν αύριο ή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τον Αρχιεπίσκοπο, που βρίσκεται στα καλά χέρια της διευθύντριας των ΜΕΘ Αναστασίας Κοτανίδου, επισκέφθηκε και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. Κάθισε αρκετή ώρα μαζί του. Μίλησαν για πολλά θέματα και για εκκλησιαστικά αλλά και για το σύστημα Υγείας και την πίεση που δέχεται.

Άλλωστε, ειπώθηκε, ο πεθερός του Τσιόδρα, ο πατέρας Κωνσταντίνος, διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Αρχιεπίσκοπο. Όπως βεβαίως και ο κ. Τσιόδρας. Είναι άνθρωπος της εκκλησίας και, όπως οι περισσότεροι θυμούνται, ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας την Άνοιξη πήγε και έψαλε κεκλεισμένων των θυρών στην εκκλησία Σταυροπροσκυνήσεως στα Σπάτα.

Ο κ. καθηγητής ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα και για την κατάσταση της υγείας όλων των υπολοίπων ασθενών με covid-19 της ΜΕΘ της ΜΑΘ του Ευαγγελισμού και είχε στενή συνεργασία με την καθηγήτρια Εντατικολογίας, Αναστασία Κοτανίδου.