Και τι δεν είδαν λοιπόν τα ματάκια μας χθες βράδυ στην Τούμπα, για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1.

Κι όλα όσα έγιναν στην χθεσινή αναμέτρηση, με την κατάργηση κανονισμών αλλά και την «ακύρωση» του VAR, θα πρέπει να προκαλέσουν εξελίξεις στην ΚΕΔ.

Κι ενώ φτάνεις σε σημείο να πεις ότι η ξεφτίλα έχει και όρια, «εμφανίζονται» φάσεις όπως η χθεσινή στο δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ για να επιβεβαιώσουν πως η «εξυγίανση» δεν καταλαβαίνει ούτε από ντροπές ούτε από ξεφτίλες.

Τι άλλο να πει κάποιος για να περιγράψει τα όσα έγιναν στο δεύτερο γκολ που πέτυχε η ομάδα της Θεσσαλονίκης;

Σε μια φάση που ο Σκουλάς στο VAR δεν έκανε τον… κόπο να πει στον Σιδηρόπουλο ότι υπάρχει οφσάιντ. Να πάει να δει ο… κορυφαίος την φάση και να αποφασίσει.

Γιατί εδώ τα πράγματα έχουν ξεφύγει και σε λίγο δεν θα πιστεύουμε και τι βλέπουν τα μάτια μας, με τον τρόπο που μπαίνουν οι γραμμές του VAR.

Βλέποντας λοιπόν το γκολ που ακυρώθηκε στον Ολυμπιακό στο ματς με τον ΠΑΣ και το γκολ που μέτρησε χθες στην Τούμπα, δεν μπορεί να μην αναρωτηθείς για τον κανονισμό του οφσάιντ.

Πότε είναι δηλαδή εκτεθειμένος ο παίκτης; Παίζει ρόλο άραγε ποια φανέλα φοράει; Αν αυτό είναι το «κριτήριο» τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχολείται κανένας.

Κι εδώ βέβαια δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με το οφσάιντ. Στην φάση του δεύτερου γκολ του ΠΑΟΚ υπάρχει διπλή παράβαση, καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων κάνει και φάουλ στον αμυντικό του ΠΑΣ.

Ούτε αυτό το είδε ο Σιδηρόπουλος ενώ σε ότι αφορά το VAR, ο Σκουλάς δεν το είδε για κράτημα.

Και τι είδαν λοιπόν σ’ αυτό το ματς που πήγαν; Ο ένας στον αγωνιστικό χώρο και ο άλλος στο VAR; Όταν δεν μπορείς να δεις αυτή την φάση τότε να τα βράσεις και τα VAR και τα «κολοκύθια ρίγανη».

Για τον ΠΑΟΚ φυσικά όλα ήταν «σωστά» καθώς με το γκολ αυτό πήρε τη νίκη και δεν έχασε δύο βαθμούς.

Το οφσάιντ θα… κοιτάξουμε τώρα ή το επιθετικό φάουλ; Το θέμα… πάνω απ’ όλα ήταν να μην (ξανά)σκοντάψει ο δικέφαλος του Βορρά κι έμενε κι άλλο πίσω από τον Ολυμπιακό, και μάλιστα με παιχνίδι παραπάνω.

Ήταν μια βραδιά ντροπής για το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για Σιδηρόπουλο και VARίστες.

Κι επαναλαμβάνουμε, σε λίγο δεν θα πιστεύουμε αυτά που βλέπουν τα μάτια μας γιατί οι γραμμές θα γίνουν… τεθλασμένες, ώστε να μην υπάρχει εκτεθειμένος παίκτης του ΠΑΟΚ ή για να είναι ετσιθελικά οφσάιντ (ακόμα και αν καλύπτονται) οι παίκτες του Ολυμπιακού.