Τα ATP Finals ολοκληρώθηκαν με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ να κατακτά τον τίτλο απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ.

Ο Ρώσος επιβραβεύτηκε για τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και πήρε το βαρύτιμο τρόπαιο. Μαζί με τον τίτλο πήρε και πολύτιμους βαθμούς για την κατάταξη της ATP. Ο Ντανίλ, που είναι στο Νο.4, έφτασε τους 8.470 βαθμούς και πλέον βρίσκεται σε απόσταση… αναπνοής από το Νο.3 και τον Ντομινίκ Τιμ (9125 β.), τον οποίο κέρδισε στον μεγάλο τελικό.

Οσον αφορά στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να μην κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κέρδισε πέρσι στο Λονδίνο, αλλά παραμένει στο Νο.6 του κόσμου. Αυτή είναι η θέση μάλιστα στην οποία θα ολοκληρώσει το 2020 ο 22χρονος τενίστας, που φέτος έφτασε μέχρι το Νο.5, αλλά δεν κατάφερε να εδραιωθεί στην πρώτη 5άδα της ATP.

Από εκεί και πέρα, στην πρώτη θέση θα κλείσει τη φετινή σεζόν ο Νόβακ Τζόκοβιτς με 12.030 βαθμούς, με τον Ράφαελ Ναδάλ να ακολουθεί στην δεύτερη θέση με 9.850 βαθμούς. Τρίτος, όπως προαναφέραμε, είναι ο Ντομινίκ Τιμ, τέταρτος ο Ντανίλ Μεντβέντεφ και πέμπτος ο Ρότζερ Φέντερερ με 6.630 βαθμούς. Στην έκτη θέση είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ενώ την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Αλεξάντερ Ζβέρεφ, Αντρέι Ρούμπλεφ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Ματέο Μπερετίνι.