Η τεχνολογία προχωράει, απλά, για μερικές αυτοκινητοβιομηχανίες αυτό μοιάζει στην κυριολεξία με παιχνίδι. Όπως η Volvo, που αποτελεί μια κορυφαία φίρμα στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων της, ο οποία έχει ως τον απόλυτο εξομοιωτή οδήγησης ένα πληρέστατο gaming, όπως περίπου αυτό που έχουν τα παιδιά!

Με γνώμονα ότι η σουηδική φίρμα χρησιμοποιεί τα πάντα για να γίνουν νέα άλματα στην ασφάλεια και την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, διέκρινε την χρησιμότητα που έχει , όπως φαίνεται καις το βίντεο, η παροχή χρήσιμων πληροφοριών, το σύστημα εικονικής πραγματικότητας , που αποτελείται από ένα κινούμενο κάθισμα οδηγού, ένα τιμόνι με τεχνολογία αφής που προσφέρει feedback κι ένα headset εικονικής πραγματικότητας με κρυστάλλινη απόδοση που θα έκανε οποιονδήποτε σοβαρό gamer να ζηλέψει.

Με τη χρήση ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας από την κορυφαία real time 3D πλατφόρμα ανάπτυξης Unity και με τη συνδρομή των Φινλανδών ειδικών εικονικής και μεικτής πραγματικότητας της Varjo, ο εξομοιωτής δημιουργεί την εμπειρία οδήγησης ενός πραγματικού αυτοκινήτου σε πραγματικούς δρόμους.

Συνδυάζει γραφικά 3D υψηλής ευκρίνειας που αναπαριστούν την πραγματικότητα, ένα headset επαυξημένης πραγματικότητας κ.α.

Αυτός ο συνδυασμός software και hardware επιτρέπει στους μηχανικούς της Volvo Cars να εξομοιώνουν αναρίθμητα κυκλοφοριακά σενάρια σε ένα πραγματικό περιβάλλον πίστας, με τη χρήση ενός πραγματικού αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο οι μηχανικοί αποκομίζουν πολύτιμη γνώση για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, η οποία θα οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών υποβοήθησης οδηγού και αυτόνομης οδήγησης.