Τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της Συρίας σκοτώθηκαν και άλλο ένα τραυματίστηκε σε ισραηλινή επίθεση στη συριακή επικράτεια στη διάρκεια της νύχτας σήμερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Αναχαίτιση

Νωρίτερα, το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας της εμπόλεμης χώρας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτιστεί ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε αργότερα ότι έπληξε θέσεις δυνάμεων του Ιράν και της Συρίας στη συριακή επικράτεια, σε αντίποινα, όπως ανέφερε, μετά τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ανάρτηση του αραβόφωνου εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού Αβιχάι Αντραΐ στο Twitter, η επιδρομή έγινε σε αντίποινα  για αυτό που έκαναν το Ιράν και η Συρία, ότι δηλαδή «τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς κοντά στη γραμμή Αλφα για να πλήξουν ισραηλινούς στρατιώτες», ενώ «αυτό που κάναμε εμείς» ήταν «να πλήξουμε θέσεις της ιρανικής δύναμης Κουντς και των συριακών ενόπλων δυνάμεων».

Από τα Υψίπεδα του Γκολάν

Κατά πηγή προσκείμενη στον συριακό στρατό, την οποία επικαλέστηκε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, η επίθεση πιθανόν εξαπολύθηκε από τον εναέριο χώρο του κατεχόμενου τμήματος των Υψιπέδων του Γκολάν.

Συστοιχίες του συριακού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν μερικούς πυραύλους.

Η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές, κατά την ίδια πηγή.

Πηγή: ΑΠΕ