Η «διαβολοβδομάδα», τα ταξίδια σε Ισπανία και Γαλλία, μετατράπηκαν σε κατ’ οίκον αυστηρό περιορισμό για τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό, τέσσερις παίκτες έχουν βγει εκτός μάχης, ενώ όλη η ομάδα είναι εν αναμονή των αποτελεσμάτων, των νέων τεστ στα οποία υποβλήθηκαν. Ποια είναι, όμως, η επόμενη μέρα για τους «κόκκινους».

Ό,τι κι αν δείξουν τα τεστ (ευχόμαστε να μην υπάρχει κάτι θετικό, πλην της θετικής μας σκέψης), οι τέσσερις που διαγνώστηκαν θετικοί απαγορεύεται να αγωνιστούν για 14 ημέρες, από τη στιγμή που προέκυψαν με κορωνοϊό.

Φυσικά, η Ευρωλίγκα γνωρίζει ποιοι είναι, καθώς οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να ανακοινώσουν τα ονόματά τους, έτσι ανεξαρτήτως με το τι θα συμβεί με τις επόμενες υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, οι τέσσερις θα περιμένουν μέχρι να λήξει η καραντίνα. Το ματς στο Αστρομπάλ έχει αναβληθεί κι επόμενη… εργάσιμη μέρα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι η 26η Νοεμβρίου.

Τότε, βάσει προγράμματος, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται την Μπασκόνια. Το γεγονός ότι δεν μεσολαβεί ταξίδι, ενδεχομένως επιτρέψει στους διοργανωτές να ανάψουν «πράσινο φως» για την τέλεση της αναμέτρησης, δίχως -όπως αναφέραμε και πιο πάνω- δικαίωμα συμμετοχής των τεσσάρων.

Δεν είναι απίθανο να αναβληθεί και η συνάντηση με τους Βάσκους, αναλόγως και των αποτελεσμάτων, που θα προκύψουν από ώρα σε ώρα. Στην πραγματικότητα ο αγώνας με την Μπασκόνια είναι για την ώρα στον… αέρα, οπότε δεν αποκλείεται επόμενη εμφάνιση των «κόκκινων» να είναι στην… κόκκινη πλατεία, καθώς ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 3 Δεκεμβρίου την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα.

Εν αρχή ην η υγεία των παικτών, αλλά και των υπολοίπων που μετέχουν της «ερυθρόλευκης» ομάδας. Πρέπει πρώτα να μάθουμε τα αποτελέσματα των τεστ, στα οποία υποβλήθηκαν, να διαπιστωθεί αν το πρόβλημα περιορίστηκε στους τέσσερις, ή υπάρχει περαιτέρω εξάπλωση κι από εκεί και πέρα η Ευρωλίγκα θα αποφασίσει αν θα υποχρεώσει την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να αντιμετωπίσει με δεδομένο ντεζαβαντάζ τους Βάσκους.