Εν μέσω πανδημίας και lockdown ένα αυτοκίνητο του υπουργείου Πολιτισμού σταμάτησε τη Δευτέρα μπροστά στην Εθνική Πινακοθήκη. Από αυτό βγήκε, φορώντας τη μάσκα της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οποία βρέθηκε εκεί για να επιθεωρήσει την πρόοδο των έργων.

Η Εθνική Πινακοθήκη θα πρέπει να είναι έτοιμη και ανοικτή για τους επισκέπτες την 25η Μαρτίου του 2021, όπως είχε υποσχεθεί και ο Πρωθυπουργός, ο οποίος και θα την εγκαινιάσει. Ετσι η κυρία Μενδώνη για να είναι βέβαιη ότι θα τηρηθούν οι προθεσμίες, είπε ότι μια φορά την εβδομάδα θα την επισκέπτεται και να επιθεωρεί τα έργα.

Αλλά δεν είναι η Εθνική Πινακοθήκη που σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της υπουργού. Είναι και η μετεγκατάσταση του υπουργείου Πολιτισμού σε άλλο κτίριο, καθότι το κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας δεν επαρκεί. Ισως να μην το γνωρίζετε αλλά το υπουργείο Πολιτισμού είναι διασκορπισμένο σε 18 κτίρια, πληρώνοντας μεγάλα ενοίκια. Είχε βρεθεί ένα μεγάλο κτίριο στην οδό Πειραιώς, πλην όμως η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έδειξε ενδιαφέρον και έτσι δεν έγινε ποτέ η μετακίνηση των υπαλλήλων του σε νέο κτίριο.

Να σημειώσω ότι η μεταφορά του υπουργείου σε άλλο κτίριο είναι παλαιό αίτημα. Για παράδειγμα η αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη είχε ζητήσει την Λέσχη Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για να εγκαταστήσει εκεί το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά η τότε ηγεσία του υπουργείου Αμύνης αρνήθηκε να της το δώσει. Να σημειώσω τέλος ότι σε περίπτωση που το υπουργείο Πολιτισμού φύγει από τη οδό Μπουμπουλίνας, το κτίριο θα το διεκδικήσει το ΚΚΕ, αφού στο κτίριο αυτό βασανίστηκαν πολλοί αγωνιστές κατά τη διάρκεια της χούντας.

Πηγή: Βηματοδότης