Την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντων ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου.

Χτυπούν με τις αύρες

Ο κ. Πάφίλης κατήγγειλε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την απρόκληση επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στα Προπύλαια και στην οδό Σταδίου, με την ΕΛ.ΑΣ να επιστρατεύει τις αύρες προκειμένου να διαλύσει την συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ομάδα περίπου 200 ατόμων βρέθηκε στην οδό Πανεπιστημίου και γρήγορα προκλήθηκε ένταση με τις ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν εκεί.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης και ακολούθησαν πολλές προσαγωγές.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι συγκεντρωμένοι αρνούνταν να εγκαταλείψουν την περιοχή και επιχείρησαν να κάνουν πορεία παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων.

Οι αστυνομικοί τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες και πολλές προσαγωγές

Απρόκλητη επίθεση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του γενικού γραμματέα της ΚΕ της ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην επίθεση που δέχθηκαν μέλη του κόμματος από αστυνομικές δυνάμεις.

«Δε λένε για ποιο λόγο τους χτυπάνε, τους έχουν με χειροπέδες. Προπυλακίστηκε ο Παφίλης. Δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας και μας μιλούν για τη δημόσια υγεία» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει.

«Έγινε επίθεση ενάντια σε συγκεκριμένους διαδηλωτές. Είναι εδώ η ΚΟ του ΚΚΕ» τόνισε ενώ αναφορικά με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ σημείωσε.

«Έχουν δώσει εντολή σε κάποιους , αν τους έχουν δώσει εντολή, να κάνουν αυτά τα αίσχη.